Λαμία: Όλα τα νεότερα για το θέμα της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 09:14 Λαμία: Όλα τα νεότερα για το θέμα της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών - ΒΙΝΤΕΟ

Κατεπείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία, τον ΟΠΕΚΑ και τον ΕΟΔΥ για τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν μαζική τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της Λαμίας - Οι καταγγελίες των γονιών και η απάντηση της εταιρείας.

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα της τροφικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών δημοτικών σχολείων στη Λαμία, η οποία φέρεται να προκλήθηκε από τα σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα από τα μακαρόνια με τον κιμά που μοιράστηκαν στα σχολεία της περιοχής χθες Πέμπτη (16/5).

Το πρωί της Παρασκευής έξω από το γραφείο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας βρέθηκαν αρκετοί γονείς για να καταγγείλουν το απίστευτο αυτό γεγονός.

«Ζήσαμε έναν εφιάλτη το παιδί μου μέχρι που λιποθύμησε από τους πόνους και την εξάντληση στα χέρια του πατέρα του...», είπε μια από τις μητέρες, έξω από τα δικαστήρια. Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι και αμετακίνητοι να κινηθούν αποφασιστικά μέσω της δικαστικής οδού.

Δείτε το βίντεο:

Έλεγχος από τον ΟΠΕΚΑ

Αμέσως μετά την καταγραφή των περιστατικών τροφικής δηλητηρίασης και την καταγγελία των γονέων, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ άρχισε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας (δείτε εδώ).

Η απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία στην απάντησή της κάνει λόγο για κρούσματα γαστρεντεριτιδας και σημειώνει οτι το θέμα διερευνάται με την δέουσα υπευθυνότητα, όπως  προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων,  από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε  την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί (δείτε εδώ).

Με το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης των μαθητών στη Λαμία ήταν από τα πρώτα θέματα στην εκπομπή live News του Mega μα τον Νίκο Ευαγγελάτο, όπου μίλησε και ο διαχειριστής του LamiaReport Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

","width

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση