Λαμία: Οι μαρτυρίες που εξετάζει η Πυροσβεστική και οι ενδείξεις για εμπρησμό στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 08:12 Λαμία: Οι μαρτυρίες που εξετάζει η Πυροσβεστική και οι ενδείξεις για εμπρησμό στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης»

Το «Βήμα της Κυριακής» επικαλείται υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη που "βλέπουν" ενδείξεις εμπρησμού…

Η χημική ανάλυση 20 δειγμάτων από ισάριθμα σημεία του κατεστραμμένου εργοστασίου στη Λαμία που εμπλέκεται στην υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών, τα δεδομένα που θα δώσει η έρευνα από τις κάμερες στο πίσω μέρος του κτιρίου και από άλλες γειτονικές μονάδες μαζί με τις καταθέσεις υπαλλήλων αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε προ μια εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, που επικαλείται μάλιστα υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη που μίλησαν στο «Βήμα» και αναφέρθηκαν «στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμού»!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός πως η φωτιά ξεκίνησε από τη... σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτιρίου όσο και η καταστροφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμερες από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Η μαρτυρία αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα του εργοστασίου έξω από την περίφραξή του, κάνει λόγο ότι η φωτιά ξεκίνησε από το υπόστεγο του κτιρίου. Εκεί υπήρχαν δύο φορτηγά που λάμβαναν ρεύμα για τα ψυγεία τους, ένα κλαρκ, αλλά και ένα βαν το οποίο ήταν πολύ κοντά στο κεντρικό κτίριο που παραδόθηκε στις φλόγες και πιθανολογείται να ξεκίνησε τελικά η πυρκαγιά από τη μηχανή του.

Συνεκτιμώνται, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Βήματος», και μαρτυρίες ιδιωτών που βοήθησαν στο έργο κατάσβεσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη «μυρωδιά βενζίνης», χωρίς όμως καμιά επιβεβαίωση προς το παρόν.

Οι αρχές βέβαια εξετάζουν - υπάρχει και η εισαγγελική παραγγελία άλλωστε - και τη σύνδεση των γεγονότων ότι την επομένη της ημέρας που καταστράφηκε το εργοστάσιο, είχε προγραμματιστεί έλεγχος από τον ΕΦΕΤ.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση