Λαμία: "Λουκέτο" σε πολυκατάστημα που δεν έκοβε αποδείξεις (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 07:10 Λαμία: "Λουκέτο" σε πολυκατάστημα που δεν έκοβε αποδείξεις (ΦΩΤΟ)

Ελέγχους για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ζητεί ο εμπορικός κόσμος…

48ωρο «λουκέτο» σε επιχείρηση που βρίσκεται στην νότια Λαμία, για φορολογικές παραβάσεις έβαλε η ΑΑΔΕ, με την απόφαση να εφαρμόζεται από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το συγκεκριμένο πολυκατάστημα ενημέρωνε τους πελάτες του ότι λόγω κλεισίματος ξεπουλούσε με εκπτώσεις άνω του 50%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport προσέλκυσε άτομα από πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και security για την είσοδο του κόσμου στο κατάστημα!

Αναγνώστες μας κατήγγειλαν μια κατάσταση εκτός ελέγχου, με πάρα πολύ κόσμο που έτρεχε να πάρει ότι προλάβαινε! Μάλιστα κάποιοι πετούσαν τα πράγματα που δεν τους άρεσαν, ενώ μιλούσαν άσχημα και στους υπαλλήλους.

Κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι ενημερώθηκαν ότι δε λειτουργεί το μηχάνημα POS και μπορούσαν να πληρώσουν μόνο μετρητοίς.

Ο κόσμος που έκανε ουρά έξω από το χώρο όμως, φαίνεται ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φορολογικών ελεγκτών, που επενέβησαν, διαπιστώνοντας ότι τουλάχιστον 10 αποδείξεις δεν είχαν κοπεί μόνο στο χρονικό σημείο που παρέστησαν και επέβαλλαν το διήμερο λουκέτο που προβλέπει ο νόμος. Πάντως το μηχάνημα POS κατά τη διάρκεια του ελέγχου σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρέθηκε να λειτουργεί κανονικά.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη ποινή διπλασιάζεται (σε 4 ημέρες) στο επόμενο παράπτωμα εντός του ίδιου φορολογικού έτους, ενώ αν τριτώσει το κακό, υπάρχουν και σοβαρά πρόστιμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλίας Κεφαλάς σχολίασε ότι μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν με τους ίδιους όρους ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και αυτό οφείλει να το διαφυλάσσει το κράτος, καθώς οι τιμές των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα επιβαρύνονται από το φόρο, αλλά και από το ΦΠΑ του 24%, τον οποίο εισπράττουν για λογαριασμό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση