Αίτνα: Σχηματίστηκε νέος κρατήρας σε υψόμετρο 2.090 μέτρων – Ως τη Λιβύη φτάνει ο καπνός, ακυρώνονται πτήσεις
Πάνω από 20 εκατ. ευρώ η ζημία που προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου της Κατάνης - Συγκλονιστικές εικόνες από την τρεχούμενη λάβα
Συνεχίζεται και σήμερα (13.08.2026) η ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Αίτνα, προκαλώντας την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων από το αεροδρόμιο της Κατάνης. Στην κοιλάδα Μπόβε σχηματίστηκε νέος κρατήρας από τον οποίο εκρήγνυνται λάβα και πετρώματα, που φθάνουν σε 2.090 μέτρα ύψος.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, η οικονομική ζημία που προκάλεσε η συνεχής διακοπή της λειτουργίας του αεροδρομίου στον τουριστικό τομέα της Σικελίας ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Χιλιάδες τουρίστες υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία αφού έχουν ακυρωθεί συνολικά πάνω από 800 πτήσεις λόγω των συνεχόμενων εκρήξεων της Αίτνας.
Ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρώην πρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας, Νέλο Μουζουμέτσι υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι χρειάζεται να εξετασθεί σοβαρά η ανάγκη κατασκευής νέου αεροδρομίου σε «απόσταση ασφαλείας από το ηφαίστειο της Αίτνας».
#Etna #ValleDelBove #Eruzione #Catania 26_08_11 h. 18:45 @JoyceSpct @StringerViral pic.twitter.com/S1B7Ddqjrz
— ale.lizzio 🦉 (@AleLizzio) August 13, 2026
«Σε λάθος σημείο βρίσκεται το αεροδρόμιο, όχι το ηφαίστειο», είπε χαρακτηριστικά ο Μουζουμέτσι.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!