Ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Νετανιάχου - Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου
Εντάλματα σύλληψης για τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρώην Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, εξέδωσε σήμερα (21.11.2024) το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC).
Τα εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ εκδόθηκαν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την κατηγορία διάπραξης εγκλημάτων πολέμου σχετικά με τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης για τον ηγέτη της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ Αλ-Μάσρι, τον επονομαζόμενο Μοχάμεντ Ντέιφ. Το Δικαστήριο διευκρινίζει ότι η αποδοχή της αρμοδιότητας του διεθνούς δικαστικού οργάνου από το Ισραήλ δεν είναι απαραίτητη.
BREAKING:
The International Criminal Court in The Hague has issued arrest warrants for Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, former Israeli defence minister Yoav Gallant and the former head of Hamas’ military wing Mohammed Deif (who is already dead) pic.twitter.com/fRqhDqP9tF
— Visegrád 24 (@visegrad24) November 21, 2024
«Το Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά δύο ιδιωτών, του κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου και του κ. Γιόαβ Γκάλαντ, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου τα οποία διαπράχθηκαν τουλάχιστον από τις 8 Οκτωβρίου 2023 μέχρι τουλάχιστον τις 20 Μαΐου 2024, ημερομηνία κατά την οποία η κατηγορούσα αρχή κατέθεσε τα αιτήματα για την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Χωριστή ανακοίνωση αναφέρεται στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος ωστόσο σκοτώθηκε από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις την 1η Αυγούστου 2024, όπως είχαν ανακοινώσει οι IDF.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νόμπελ Οικονομίας 2026: Οι οικονομολόγοι που άλλαξαν τον τρόπο αντιμετώπισης των κρίσεων
Συνέβαλαν στη δημιουργία ενός νέου θεωρητικού πλαισίου, το οποίο επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των οικονομικών διακυμάνσεων
Φλέγεται η Γαλλία: Μαθητές, αγρότες και «Κίτρινα Γιλέκα» στους δρόμους για την ακρίβεια - Επεισόδια με μασκοφόρους, δακρυγόνα και πυροτεχνήματα
Στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, τα επεισόδια ξεκίνησαν πριν την έναρξη της διαδήλωσης – Δακρυγόνα και σε Μασσαλία και Λυών - Έκκληση Μακρόν για ηρεμία - Δείτε βίντεο
Ο πάπας Λέων παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο – Επιστρέφει στο Βατικανό την Κυριακή
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο ποντίφικας διαγνώστηκε με πνευμονικό αδενοκαρκίνωμα, έναν κοινό τύπο καρκίνου του πνεύμονα.
NYT: Τραμπ και Ζελένσκι στα πρόθυρα οριστικής ρήξης – Η στήριξη στον Πούτιν, η εξάρτηση στις ΗΠΑ και το μέλλον του πολέμου
Μέσα σε λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ γύρισε την πλάτη του στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ξεκίνησε να στηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω επικρίσεων για την στάση του στον πόλεμο και τις τιμές στο ντίζελ.
Αλβανία: «Βράζει» η χώρα με νέες διαδηλώσεις και βασικό αίτημα την παραίτηση Ράμα – Βία, φωτιές και συγκρούσεις
Από χθες οι διαδηλωτές επιτίθονται σε κυβερνητικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου και του γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα.