Φωτιές στη Σμύρνη: 50.000 άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους λόγω των πυρκαγιών
Δεύτερη μέρα μάχης με τις φλόγες - Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών
Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σμύρνη με το έργο των πυροσβεστών να δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Γεωργίας και Δασών και μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Περισσότεροι από 50.000 πολίτες από 41 τοποθεσίες έχουν μετεγκατασταθεί προσωρινά σε ασφαλείς περιοχές», τόνισε η AFAD με ανάρτηση στο X.
ÜLKEMİZ GENELİNDE SON 3 GÜNDE MEYDANA GELEN ORMAN YANGINLARINA İLİŞKİN SON DURUM
Ülkemiz genelinde son 3 günde (Cuma, Cumartesi ve Pazar) toplam 263 yangın meydana gelmiştir. Bu yangınların 259’u etkili müdahale neticesinde kontrol altına alınmış, halihazırda devam eden 4 orman… pic.twitter.com/7eGMZUvKD2
— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) June 30, 2025
Ο υπουργός Ιμπραχήμ Γιουμακλί δήλωσε ότι στις περιοχές Κουγιουτσάκ και Ντογάνμπεη της Σμύρνης σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας ανέμων ταχύτητας 40-50 χλμ/ώρα και ότι τέσσερα χωριά και δύο συνοικίες εκκενώθηκαν.
Ελικόπτερα, πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα οχήματα, καθώς και περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν, όπως αναφέρει το newsit.gr, στις προσπάθειες κατάσβεσης, ανέφερε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σμύρνη.
Οπτικό υλικό που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης δείχνει τρακτέρ με βυτιοφόρα και ελικόπτερα που μετέφεραν νερό, ενώ καπνός υψωνόταν πάνω από λόφους με καμένα δέντρα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Απίθανο σκηνικό: Νεόνυμφο ζευγάρι έκανε φωτογράφιση γάμου και έπεσε στο... ποτάμι
Η μία ατυχία μετά την άλλη έτυχε σε ζευγάρι από την Αγγλία την ημέρα του γάμου του, με τη χειρότερη να είναι η βουτιά στο ποτάμι ενώ πόζαραν για τις γαμήλιες φωτογραφίες.
Ινδία: 21χρονος ανέλαβε να καθαρίσει έναν ολόκληρο ποταμό από τα σκουπίδια - Έλεγε στους γονείς του ότι πάει για κρίκετ
"Κάθε φορά που περνούσα από τον ποταμό σκεφτόμουν ότι πρέπει να τον καθαρίσω", είπε ο 21χρονος Σουρέντρα Σινγκ Τσόντχαρι, φοιτητής στην Ινδία.
Τραγωδία στον Καύκασο: Χιονοστιβάδα - «φονιάς» καταπλάκωσε 33 ορειβάτες, τουλάχιστον 11 νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι ακόμη τραυματίστηκαν όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ομάδα ορειβατών στην περιοχή Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια του Βόρειου Καυκάσου, στη Ρωσία.
AfD: Η Γερμανία ζει ξανά τον εφιάλτη του ναζισμού – Από «κόμμα των καθηγητών» απόλυτος εκφραστής του πιο ακραίου λαϊκισμού
Η Γερμανία ξύπνησε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Η σαρωτική νίκη της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) στις εκλογές της Σαξονίας-Άνχαλτ προκαλεί πολιτικό σεισμό στη χώρα και στέλνει ισχυρό μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά από μια ιστορική εκλογική ανατροπή που αλλάζει τα δεδομένα για τη γερμανική πολιτική.
Ινδονησία: Παρατείνεται το κλείσιμο του αεροδρομίου της Τζακάρτα μετά την έκρηξη ηφαιστείου
Οι ακυρώσεις, οι καθυστερήσεις και οι εκτροπές των πτήσεων πλήττουν συνολικά 270.000 επιβάτες.
Η στιγμή που το αεροσκάφος cargo της Amazon βγαίνει από τον διάδρομο και πέφτει πάνω σε οχήματα, προκαλώντας όλεθρο στο Μαϊάμι
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας προσγείωσης του Boeing 767.