ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Γαλλία: Σφοδρές βροχοπτώσεις και τεράστιες πλημμύρες «έπνιξαν» την χώρα

Γαλλία: Σφοδρές βροχοπτώσεις και τεράστιες πλημμύρες «έπνιξαν» την χώρα

Πολλές υλικές ζημιές και συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται στη Γαλλία μετά την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα νότια της χώρας, που προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες σε αρκετές περιοχές.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Οι μεγάλες πλημμύρες προκάλεσαν σήμερα (18.10.2024) σοβαρές ζημιές σε τμήματα της ορεινής περιοχής της νοτιοανατολικής Γαλλίας έπειτα από ημέρες σφοδρής βροχόπτωσης, αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France έθεσε χθες, Πέμπτη, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για πλημμύρες έξι νομούς νότια της πόλης της Λιόν.

Ο συναγερμός υποβαθμίσθηκε σήμερα σε «πορτοκαλί», πράγμα που σημαίνει ότι η στάθμη των υδάτων θα μειωθεί και πάλι.

«Σε ορισμένα σημεία στην περιφέρεια Αρντές έπεσαν μέσα σε 48 ώρες 700 χιλιοστά νερού. Είναι περισσότερο απ’ όσο πέφτει σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους στο Παρίσι, η ποσότητα είναι γιγάντια», δήλωσε στο BFM TV η υπουργός Περιβάλλοντος Ανιές Πανιέ-Ρινασέ.

Στις εικόνες που μεταδίδονται από γαλλικούς ειδησεογραφικούς σταθμούς, αυτοκίνητα, οδικές πινακίδες και ζώα κτηνοτροφίας φαίνονται να παρασύρονται από τα νερά.

Ο αυτοκινητόδρομος Α47 κοντά στη Λιόν μεταμορφώθηκε για λίγο σε γιγάντιο χείμαρρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι το Παρίσι έστειλε 1.500 επιπλέον πυροσβέστες στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: newsit.gr

Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σκόπιμα δεν με ξύπνησαν πριν από την επίθεση - Αυτή η εισβολή δεν θα είχε συμβεί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Νετανιάχου για την 7η Οκτωβρίου: Σκόπιμα δεν με ξύπνησαν πριν από την επίθεση - Αυτή η εισβολή δεν θα είχε συμβεί
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Ποντίκια μετέτρεψαν την αποβάθρα… σε ρινγκ - Δείτε βίντεο από το «ξύλο» μεταξύ τους
Θρίλερ στην Τουρκία με 27χρονη που βρέθηκε στο κενό από τον 5ο όροφο - "Την πέταξα κάτω", άκουσαν τον σύζυγό της να λέει
Στα πρόθυρα επικίνδυνης ανάφλεξης: "Έτοιμοι να χτυπήσουμε ξανά το Ιράν όποτε το θελήσουμε", διαμηνύει ο Τραμπ