Ιταλία: 21χρονος μαχαίρωσε ελεγκτή τρένου - Οκτάωρη απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους
Κατά τη διάρκεια ελέγχου ο νεαρός Αιγύπτιος εξύβρισε τον 44χρονο, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του και τον τραυμάτισε με δύο μαχαιριές
Οκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους έπειτα από επίθεση που δέχθηκε, χθες, Δευτέρα, το απόγευμα, ελεγκτής εισιτηρίων.
Πιο συγκεκριμένα, στο ύψος της Γένοβας, ένας 44χρονος ελεγκτής ζήτησε από νεαρό ζευγάρι να του δείξει τα εισιτήριά του. Οι επιβάτες αρνήθηκαν και ο εργαζόμενος τους ζητησε να κατέβουν από το τρενο. Στην συνέχεια, στον πλησιέστερο σταθμό, ο 21 ετών Αιγύπτιος επιβάτης εξύβρισε τον ελεγκτή, έβγαλε μαχαίρι από την τσέπη του και τον τραυμάτισε με δύο μαχαιριές.
A #Genova, questa mattina, un #capotreno è stato accoltellato mentre controllava i biglietti, fermato un giovane. I sindacati hanno proclamato per domani uno sciopero di 8 ore.#Tg1 Marta Buonadonna pic.twitter.com/6LrkFJ5g4K
— Tg1 (@Tg1Rai) November 4, 2024
Το θύμα, όπως αναφέρει το protothema.gr, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς δεν είχαν βλαφθεί ζωτικά όργανα και πήρε εξιτήριο και αναρρωτική 14 ημερών.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων στον τομέα των σιδηροδρόμου ζητούν από την κυβέρνηση Μελόνι και την εργοδοσία να τηρηθούν οι υποσχέσεις για αύξηση του επιπέδου ααφαλειας και πρόσληψη υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης. Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβινι, από την μεριά του, δήλωσε ότι είναι στο πλευρό των απεργών και τόνισε ότι "πρέπει να καταπολεμηθεί πιο δυναμικά η παράνομη μετανάστευση".
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα γκάφα της απολυμένης Κέιτι Ζακαράια: Η φωτογραφία δίπλα στον Τραμπ και ο χάρτης που «εξαφάνισε» από το Οβάλ Γραφείο
Οι υποψίες για το East Potomac Park και την ανακαίνιση του γηπέδου γκολφ - Η απάντηση του Λευκού Οίκου
Ξηλωμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα και δρόμοι γεμάτοι συντρίμμια: Η επόμενη μέρα στο Παρίσι - «Αισθανόμαστε ότι δεν έχει τελειώσει»
Το οδοιπορικό της Le Monde στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας την επομένη των μεγάλων καταστροφών από τις βίαιες διαδηλώσεις - Οργή για τις καταστροφές, κατανόηση για τα αιτήματα των διαδηλωτών - «Αποτύχαμε» παραδέχεται η κυβέρνηση.
Οικοδόμος ταξίδεψε 1.200 μίλια για τη γυναίκα των ονείρων του, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι είχε δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη
Πούλησε όλα τα υπάρχοντά του για να πάει να την βρει.