Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 μέρες στα νερά του Ειρηνικού - Δείτε βίντεο
Ο 46χρονος άνδρας μετέφερε τις σορούς του αδελφού και του ανιψιού του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι διέσωσαν έναν άνδρα, το σκάφος του οποίου περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στα νερά του Ειρηνικού.
Μάλιστα ο άνδρας μετέφερε στο σκάφος του τις σορούς του αδελφού και του ανιψιού του, οι οποίο πέθαναν κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας.
Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν έναν αδύνατο, με μακριά γενειάδα άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα πλοιάριο που έμοιαζε με καταμαράν.
«Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος εντοπίστηκε στα ύδατα της θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
«Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε το περιφερειακό γραφείο του εισαγγελέα. Νεκροί είναι αδελφός και ο 15χρονος ανιψιός του επιζώντα.
Το σκάφος με τον άνδρα και τις σορούς εντοπίστηκε από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα.
Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.
Οι νομικές αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη.
«Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.
Ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Είναι σοβαρά αφυδατωμένος και εξαντλημένος και έχασε περίπου 50 κιλά κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του.
Πηγή: protothema.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
«Μας έχουν αφήσει στο σκοτάδι, είμαστε εξοργισμένοι»: Ξεσπά η μητέρα της Μαρίσσας Λεμού γιατί δεν έχουν πάρει απαντήσεις έναν χρόνο μετά τον θάνατό της
Η Μαρίσσα Λεμού πέθανε σε ηλικία 30 ετών τον Σεπτέμβριο του 2025 - «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι βρισκόμαστε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2026 και κανείς δεν μπορεί να μας πει πώς πέθανε, ενώ είχε νοσηλευτεί λίγες ώρες πριν» δηλώνει η Μπέσυ Λεμού στη Daily Mail
Fed: Αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2023 – Αναθεώρησε προς τα επάνω την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της μονάδας, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023, με στόχο τον έλεγχο του πληθωρισμού, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού στο 3,75-4%.
Λονδίνο: Νεκρός στα 44 του ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας - Το σκοτεινό παρελθόν του
Ο 44χρονος Νίκολας Μπράντραμ ήταν εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης, αδελφής του Κωνσταντίνου Α’, η οποία πέθανε το 2007 στο Λονδίνο.
Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση του 3χρονου Νόα στην Βρετανία: Εντοπίστηκε νεκρός σε λίμνη
Εκατοντάδες εθελοντές και ισχυρές δυνάμεις συμμετείχαν στις έρευνες για το αγοράκι που είχε εξαφανιστεί από παιδική χαρά.
Βίντεο με την στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου του NBC στο Λος Άντζελες: «Δεν μπορείς να το ανεβάσεις», ρώτησαν τον πιλότο
Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από την πτώση - Το νέο βίντεο καταγράφει τις στιγμές που προηγήθηκαν της πτώσης
Κόσοβο: Καταδικάστηκε ο Χασίμ Θάτσι σε κάθειρξη 25 ετών για εγκλήματα πολέμου
Ο Χασίμ Θάτσι παραιτήθηκε από την προεδρία στα τέλη του 2020 για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και δήλωσε αθώος