Σύμβουλος Τραμπ για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Προτεραιότητα η ειρήνη, όχι η επιστροφή εδαφών
Σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα στρατηγικής δήλωσε σε συνέντευξή του, που μεταδόθηκε σήμερα, ότι η προτεραιότητα της νέας κυβέρνηση όσον αφορά την Ουκρανία θα είναι η εγκαθίδρυση ειρήνης και όχι η επιστροφή χαμένων εδαφών, περιλαμβανομένης της Κριμαίας.
Ο Μπράιαν Λάνζα, σύμβουλος στρατηγικής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δήλωσε στο BBC ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα ζητήσει από τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ένα «ρεαλιστικό όραμα για την ειρήνη».
«Και αν ο πρόεδρος Ζελένσκι έρθει στο τραπέζι και πει, μπορούμε να έχουμε ειρήνη μόνο αν έχουμε την Κριμαία, θα δείξει σ' εμάς ότι δεν είναι σοβαρός. Η Κριμαία χάθηκε», δήλωσε. «Και αν αυτή είναι η προτεραιότητά σου να πάρεις πίσω την Κριμαία και να βάλεις αμερικανούς στρατιώτες να πολεμήσουν για να πάρεις πίσω την Κριμαία, τότε είσαι μόνος σου».
Ο Λάνζα δήλωσε ότι η προτεραιότητα είναι «η ειρήνη και να σταματήσει ο σκοτωμός».
«Αυτό που θα πούμε στην Ουκρανία είναι, ξέρετε τι βλέπετε; Τι βλέπετε ως ρεαλιστικό όραμα για την ειρήνη; Δεν είναι ένα όραμα για νίκη, αλλά ένα όραμα για ειρήνη. Και ας αρχίσουμε να κάνουμε την έντιμη συζήτηση», δήλωσε.
Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014 έπειτα από μια εξέγερση που ανέτρεψε τον φιλορώσο πρόεδρο της Ουκρανίας. Περισσότερο από δυόμισι χρόνια αφότου εξαπέλυσαν την εισβολή τους, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν λίγο λιγότερο από 20% της ουκρανικής επικράτειας.
Πηγή: iefimerida.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Χάος, συγκρούσεις και λεηλασίες στη Γαλλία: Ακρωτηριάστηκε 17χρονος, έκαψαν το δημαρχείο της Λιμό
Σοβαρά επεισόδια σε πολλές πόλεις με 1.200 συλλήψεις και 150 τραυματίες αστυνομικούς.
Επεισόδια στη Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στο δημαρχείο της Λιμόζ – Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν και περιπολικό
Η φωτιά επεκτάθηκε με ταχύτητα σε ολόκληρη πτέρυγα του κτιρίου και έφτασε μέχρι την οροφή, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ιστορικό καμπαναριό.
Financial Times: «Υπνοβατεί» ο πλανήτης προς έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο; Τα τρία επικίνδυνα μέτωπα και ο φόβος ενός μοιραίου λάθους
Η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή και η Ταϊβάν, ο άξονας Ρωσίας-Κίνας-Ιράν-Βόρειας Κορέας και οι προειδοποιήσεις των αναλυτών
Χάος και στο Παρίσι: Επεισόδια, λεηλασίες, σπασμένες βιτρίνες και δακρυγόνα – Διαδηλωτής ακρωτηριάστηκε στο Σαιντ Ετιέν
«Αυτή είναι η Επανάσταση, Καταλαμβάνουμε τη Βαστίλη», φώναζαν οι διαδηλωτές στην Μασσαλία όταν «μπούκαραν» στο δημαρχείο
Το ρωσικό ντίζελ αλλάζει τις συμμαχίες: Η συμφωνία Τραμπ – Πούτιν και η οργή του Ζελένσκι
Ο Ζελένσκι υποστηρίζει ότι τα έσοδα από τις ενεργειακές εξαγωγές ενισχύουν τη δυνατότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της
Εμάνουελ Μακρόν: Κατακραυγή για τον πρόεδρο ο οποίος διασκέδαζε στη συναυλία της Σελίν Ντιόν την ώρα που η Γαλλία «βράζει»
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν και σήμερα (17/10/2026) για την εκπαίδευση στην Γαλλία με τους ακτιβιστές των «Κίτρινων Γιλέκων» να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους φοιτητές