Eurovision 2025: Ξεκίνησε ο πρώτος ημιτελικός - Η Κύπρος διαγωνίζεται στην τελευταία θέση
Στη σκηνή θα ανέβει και η Σουηδία που θεωρείται το απόλυτο φαβορί - Πώς θα ανακοινωθούν οι χώρες που προκρίνονται
Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδος), με τον πρώτο ημιτελικό να μεταδίδεται ζωντανά από τη Βασιλεία της Ελβετίας μέσω της ΕΡΤ1. Η Κύπρος διαγωνίζεται με τον Theo Evan και το τραγούδι «Shh», κλείνοντας το πρόγραμμα της βραδιάς – θέση που παραδοσιακά θεωρείται πλεονεκτική για τους διαγωνιζόμενους. Στη σκηνή θα δούμε επίσης και τη Σουηδία, που θεωρείται το φαβορί για φέτος, με το «Bara Bada Bastu» και τους KAJ.
Στη σημερινή φάση, όπως αναφέρει το protothema.gr, διαγωνίζονται συνολικά 15 χώρες, όμως επί σκηνής θα εμφανιστούν και τρεις ακόμη – η Ισπανία, η Ιταλία και η διοργανώτρια Ελβετία – οι οποίες έχουν ήδη εξασφαλίσει θέση στον τελικό χωρίς να περνούν από τη διαδικασία των ημιτελικών. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι χώρες που απαρτίζουν τη λεγόμενη «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο), μαζί με τη φετινή διοργανώτρια χώρα, έχουν αυτόματη πρόκριση για τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου.
Νέο σύστημα ανακοίνωσης στις προκρίσεις της Eurovision 2025 – Μία χώρα κάθε φορά από ομάδες των τριών
Η Eurovision του 2025 εισάγει φέτος έναν νέο τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στους ημιτελικούς, με στόχο να ενισχυθεί η αγωνία. Αντί για μια απλή λίστα με τις χώρες που προκρίνονται, οι συμμετοχές θα παρουσιάζονται σε ομάδες των τριών, από τις οποίες μόνο μία θα αποκαλύπτεται ότι περνάει στον τελικό – μια μέθοδος που θυμίζει τον ρυθμό αποκάλυψης σε τηλεοπτικά talent shows όπως το X Factor.
Οι χώρες που διαγωνίζονται στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision
1. Ισλανδία - VAEB - Roa
2. Πολωνία - Justyna Steczkowska - Gaja
3. Σλοβενία - Klemen - How Much Time Do We Have Left
4. Εσθονία - Tommy Cash - Espresso Macchiato
5. Ουκρανία - Ziferblat - Bird of Pray
6. Σουηδία - KAJ - Bara Bada Bastu
7. Πορτογαλία - Napa - Deslocado
8. Νορβηγία - Kyle Alessandro - Lighter
9. Βέλγιο - Red Sebastian - Strobe Lights
10. Αζερμπαϊτζάν - Mamagama - Run With U
11. Άγιος Μαρίνος - Gabry Ponte - Tutta l’Italia
12. Αλβανία - Shkodra Elektronike - Zjerm
13. Ολλανδία - Claude - C’est la vie
14. Κροατία - Marko Bošnjak - Poison Cake
15. Κύπρος - Theo Evan - Shh
Επιπλέον, στον πρώτο ημιτελικό, τέσσερις συμμετέχοντες από τη Eurovision 2024, δηλαδή η Μαρίνα Σάττι από την Ελλάδα, η Τζέρι Χάιλ από την Ουκρανία, η Ιολάντα από την Πορτογαλία και ο Σίλβεστερ Μπελτ από τη Λιθουανία θα ερμηνεύσουν το τραγούδι «Ne Partez Pas Sans Moi», με το οποίο η Σελίν Ντιόν είχε νικήσει στον διαγωνισμό του 1988, εκπροσωπώντας την Ελβετία. Η εμφάνισή τους αποτελεί φόρο τιμής στην ιστορία της Ελβετίας στον διαγωνισμό. Οι διοργανωτές έχουν ήδη αναφέρει πως ο Α' Ημιτελικός θα τιμήσει την ελβετική ιστορία στον διαγωνισμό, ενώ ο Β' Ημιτελικός θα επικεντρωθεί στους φαν του θεσμού.
Η μεγάλη καινοτομία φέτος αφορά στη μετάδοση και στην προσβασιμότητα: Και οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός μεταδίδονται ζωντανά από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, ενώ, για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός θα είναι προσβάσιμος σε όλους μέσω του ERTFLIX με πλήρη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και χωρίς διακοπές για διαφημίσεις, μέσα από το ειδικό Eurovision Channel της πλατφόρμας.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αλέξης Σταυράκης
Κατά τη διάρκεια της πορείας του στην υποκριτική, ο Αλέξης Σταυράκης είχε ασχοληθεί μεταξύ άλλων με τη μεταγλώττιση
Χριστίνα Μπόμπα: «Έμπαινα στο σπίτι και αντί να αγκαλιάσω την οικογένειά μου έμπαινα στο κινητό γιατί είχα 1.000 μηνύματα»
«Άφηνα αναπάντητα τα μηνύματα από τους ανθρώπους που αγαπώ» αποκάλυψε η influencer
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πήρε εξιτήριο μετά την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» – Διαψεύδει το περιβάλλον του για «σοβαρό πρόβλημα υγείας»
Από την ακύρωση των καλοκαιρινών συναυλιών λόγω πνευμονίας, στο ΧΑΠ και τη διάψευση του μάνατζερ του
O Βασίλης Παπακωνσταντίνου νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο
Η νοσηλεία του φέρεται να μην σχετίζεται με πνευμονία ή με το ΧΑΠ που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.
Γιάννης Ζουγανέλης: Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έχει ΧΑΠ, δυσκολευόταν, εύχομαι να το ξεπεράσει
Στις 20 Αυγούστου, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε γίνει γνωστό ότι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ακυρώνει προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες του
Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού συγκίνησε τη Θεσσαλονίκη: Η αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη στην πλατεία Αριστοτέλους
Η ξεχωριστή στιγμή από τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού