ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Προσωπικός αριθμός: «Συνενώνουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα σε ένα» δηλώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Προσωπικός αριθμός: «Συνενώνουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα σε ένα» δηλώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Οι τέσσερις τομεακοί αριθμοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα υπομητρώα των Οργανισμών και των Φορέων, αλλά ο πολίτης θα χρειαστεί να θυμάται μόνο έναν αριθμό, διευκρινίζει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ο προσωπικός αριθμός είναι καθαρά ένα ζήτημα πληροφορικής προκειμένου να καταφέρουμε να συνενώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τα τέσσερα μητρώα του κράτους, ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Δακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή (09.05.2025).

Ο προσωπικός αριθμός επιλύει ένα πρόβλημα 60 ετών και σταματά η Πολιτεία να ταλαιπωρεί τους πολίτες, πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι πλέον τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα του κράτους (σ.σ. Ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Εκλογικό Μητρώο) ενσωματώνονται σε ένα.

«Ο προσωπικός αριθμός ήταν η ανάγκη να συνενώσουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα του ελληνικού Δημοσίου. Αν σήμερα χτίζαμε από την αρχή μια ψηφιακή Ελλάδα από το μηδέν, δεν θα είχαμε τέσσερα μητρώα, δεν θα είχαμε τέσσερις τομεακούς αριθμούς, θα είχαμε μόνο έναν. Δεν έγινε. Εδώ και αρκετά χρόνια προέκυψε μια αδήριτη ανάγκη αυτά τα τέσσερα μητρώα κάπως να συνενωθούν και όλοι να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τους Έλληνες πολίτες», είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σημείωσε ότι η επιλογή του προσωπικού αριθμού έχει περάσει δύο φορές από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με τις παρατηρήσεις που η Κυβέρνηση ακολούθησε.

Ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι «ο προσωπικός αριθμός δεν έρχεται να καταργήσει οριστικά τους τομεακούς αριθμούς αλλά έρχεται να είναι ο μοναδικός αριθμός μέσω του οποίου θα συνδιαλεγόμαστε με το ελληνικό Δημόσιο». Οι τέσσερις τομεακοί αριθμοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα υπομητρώα των Οργανισμών και των Φορέων, αλλά ο πολίτης θα χρειαστεί να θυμάται μόνο έναν αριθμό, είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Άνδρας εισέβαλε στο ΑΤ Μάνδρας και τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι, πυροβόλησαν τον δράστη στην κοιλιά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Άνδρας εισέβαλε στο ΑΤ Μάνδρας και τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι, πυροβόλησαν τον δράστη στην κοιλιά
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Ιός Δυτικού Νείλου: Αττική και Θεσσαλία παραμένουν στο επίκεντρο της έξαρσης - «Ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τέλος Σεπτέμβρη», λέει η Παγώνη
Βρέθηκε η σορός της 90χρονης μέσα σε σεντόνια στο υπόγειο του σπιτιού της οικογένειας στον Μαραθώνα
Το Βρετανικό Μουσείο «μοιράζει» δεξιά κι αριστερά θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Το «όχι» της Αθήνας
Ενώπιον του ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη - Τα αποτελέσματα του DNA για τα παιδιά και οι ανατριχιαστικές καταθέσεις
«Δεν θυμάμαι πού την έβαλα, είναι προσωπικά θέματα αυτά» λέει η 68χρονη από τον Μαραθώνα που είπε ότι έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη