Χατζηδάκης: Θα μειώσουμε 12 φόρους – Ο Σαμαράς είχε πει ότι θα ψήφιζε τον προϋπολογισμό
«Θα ήταν παράδοξο τη στιγμή αυτή να δημιουργηθεί πολιτική κρίση στην Ελλάδα και να σπαταλήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία 5 χρόνια».
Για την κατάθεση του φετινού προϋπολογισμού στη Βουλή, μίλησε ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Σχετικά με το αν πιστεύει ότι οι ψήφοι του προϋπολογισμού θα είναι 155 και αν θα υπάρχει πρόβλημα να είναι λιγότερες, ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι οι ψήφοι των βουλευτών που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς καμία εξαίρεση. Και αυτό, διότι ο προϋπολογισμός είναι σε μια κατεύθυνση πολύ θετική. Αποτυπώνει την άνοδο της οικονομίας και από την άλλη, διότι όλοι οι συνάδελφοι δεν περιμένουν εμένα για να αντιληφθούν τη σημασία που έχει η σταθερότητα και η θετική προοπτική της χώρας. Και αυτό εξασφαλίζεται μόνο μέσα από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Θα ήταν παράδοξο να συμβεί κάτι διαφορετικό. Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο».
Σχετικά με τον κ. Σαμαρά και το αν θα ψηφίσει θετικά τον προϋπολογισμό εάν βρίσκεται στη Βουλή, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως περιμένει πως θα τον ψηφίσει. «Είχε πει στη συνέντευξή του στο “Βήμα” ότι θα ψήφιζε τον προϋπολογισμό. Φαντάζομαι ότι το εννοεί. Δεν έχω λόγο να πιστεύω το αντίθετο, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα. Το θέμα είναι να είναι συμπαγής η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Θα ήταν παράδοξο τη στιγμή αυτή να δημιουργηθεί πολιτική κρίση στην Ελλάδα και να σπαταλήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία 5 χρόνια και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Θα ήταν σαν ναυάγιο σε λιμάνι».
Όσον αφορά στις μειώσεις φόρων, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως, «θα μειώσουμε 12 φόρους με κυρίαρχη τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και θα έρθουμε στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι ένα καλό μήνυμα για την ανταγωνιστικότητα και αυτό συνδέεται με το ότι, εκτός από τα δημοσιονομικά, η έμφαση πια, από εδώ και πέρα, πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και στις εξαγωγές».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πάτρα: Συναγερμός για διαρροή αζώτου σε ιατρικό κέντρο – Έλεγχοι από την πυροσβεστική
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στο σημείο - Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των φιαλών
Μητσοτάκης στα γενέθλια της ΝΔ: Έπαιξε μπάσκετ, έβαλε 4 στα 4 σουτ -«Πάμε για την 4η νίκη» σχολίασε
Στα διαδραστικά παιχνίδια που υπήρχαν στο χώρο της εκδήλωσης για τα 52α γενέθλια της ΝΔ έλαβε μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις ικανότητές του στο μπάσκετ.
Νέα Ιωνία: «Του έπιασα τη μύτη για να αναγκαστεί να αναπνεύσει» – Πώς σώθηκε η οδηγός ταξί και η εικόνα σοκ με το κομμένο αυτί
«Ή θα πεθάνεις τώρα ή θα κάνεις κάτι μόνη σου», είπε μεταξύ άλλων η 54χρονη που έζησε έναν εφιάλτη από τον 35χρονο επιβάτη
Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 52 χρόνια της ΝΔ: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, θα πετύχουμε ξανά»
Η αναφορά στους «δύσκολους καιρούς» και η αιχμή για τους «λαϊκιστές που φόρεσαν καινούρια ρούχα»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η 56χρονη τον είχε καταχωρημένο με ψευδώνυμο στα αρχεία που διέγραψε – Του έκανε διάγνωση με μηχάνημα που μετρά το μίσος και το άγχος
Πώς φέρεται να έπεισε η 56χρονη τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση μετρώντας του σε ειδικό μηχάνημα τα συναισθήματα - Τα διαγραμμένα αρχεία που ανέκτησαν οι αρχές
Φωτιά στην Κορινθία στην περιοχή Στιμάγκα – Επιχειρεί ελικόπτερο
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ