Κρούσματα κορωνοϊού σε Μοναστήρια της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 14:37 Κρούσματα κορωνοϊού σε Μοναστήρια της Φθιώτιδας

Εξετάζονται τα αίτια θανάτου ενός 63χρονου μοναχού - Ακόμη ένας νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο - Σε καραντίνα περισσότεροι από τριάντα μοναχοί και μοναχές που διαμένουν στη Μονή και το Μετόχι της…

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Φθιώτιδας, για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μοναχό από το Μοναστήρι της Παναγίας της Οδηγήτριας στη Βελίτσα (Τιθορέα).

Συγκεκριμένα πρόκειται για 53χρονο ο οποίος μάλιστα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Για το περιστατικό η ίδια η Μονή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο μοριακός έλεγχος έγινε την Τρίτη 9 Μαρτίου και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο θα παραμείνει κλειστή για 14 ημέρες μέχρι τις 23 του μήνα.

Επίσης το ρεπορτάζ του LamiaReport επιβεβαίωσε δύο (2) ακόμη κρούσματα στο Μετόχι της Μονής στο Μόδι στο οποίο διαμένουν μοναχές της αδελφότητας που έχουν μπει επίσης σε καραντίνα.

Από ανακοπή ο θάνατος του μοναχού?

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί το πρωί της Πέμπτης (11/3) ο αιφνίδιος θάνατος ενός 63χρονου μοναχού στο Μοναστήρι. Το Lamia Report επικοινώνησε με τη Μονή που επιβεβαίωσε το θάνατο του αδελφού τους, πλην όμως τονίζεται ότι προήρθε από ανακοπή, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Ωστόσο το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως ύποπτο και θα εξεταστεί ιατροδικαστικά για τα αίτια θανάτου, ενώ οι υπόλοιποι μοναχοί  παραμένουν σε καραντίνα και αναμένουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σημειώνουμε ότι το Μοναστήρι στο οποίο Ηγούμενος είναι ο Γέροντας Νεκτάριος, δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας καθώς η αδελφότητα είναι με το Παλαιό Ημερολόγιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση