Ο «πόλεμος» έφτασε στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 08:17 Ο «πόλεμος» έφτασε στη Λαμία!

Φτάνουν οι πρώτοι εκτοπισμένοι Αφγανοί στην Ελλάδα που αποτελεί τον πρώτο τους ευρωπαϊκό σταθμό και ενίοτε τον τελευταίο!

Τις βλαβερές συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου, για τον οποίο δε ρωτηθήκαμε ούτε όταν άρχισε, ούτε όταν… «τελείωσε», βιώνει ήδη η χώρα μας, με τις πρώτες ομάδες προσφύγων - μεταναστών Αφγανών (θα δούμε πως θα τους βαφτίσει η ΕΕ) να φτάνουν από όλες τις πιθανές εισόδους!

Το βράδυ της Τετάρτης (8/9) πέντε Αφγανοί πρόσφυγες που είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί αρχικά στο Δομοκό, κυκλοφορούσαν βρεγμένοι και πεινασμένοι στο ΚΤΕΛ των Υπεραστικών Λεωφορείων στην οδό Ταϋγέτου στη Λαμία.

Το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας είχαν εντοπιστεί χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο για την παραμονή τους στη χώρα μας και εφαρμόστηκε η «συνταγή» που ακολουθείτε τα τελευταία χρόνια, «δε σε θέλω, αλλά επειδή δεν μπορώ να σε αφήσω να πας στην Ευρωπαϊκή χώρα που επιθυμείς, ούτε να σε επιστρέψω στην Τουρκία από όπου μου ήρθες, κάνω τα στραβά μάτια εωσότου κάνεις κάτι παράνομο για να απελαθείς ή να πας φυλακή νόμιμα»!

Είναι απίστευτο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Οι συγκεκριμένοι Αφγανοί, που εντοπίστηκαν να κινούνται στο 32ο χλμ Λαμίας - Λάρισας στο ύψος του Δομοκού, όπου τους εγκατάλειψε πιθανότατα κάποιος διακινητής, «βαφτίστηκαν» ενήλικες ,ότι όλοι έχουν γεννηθεί στις 1/1/2003 και τους δόθηκε η διορία 10 ημερών να επιστρέψουν οικιοθελώς «για λόγους κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς», όπως αναφέρεται, στην πατρίδα τους ή στη χώρα από την οποία μπήκαν. Τώρα πως θα επιστρέψει κάποιος οικειοθελώς από τη χώρα που «δραπέτευσε» είναι απορίας άξιο…

Στα ΚΤΕΛ, βρέθηκε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Λαμιέων, Παναγιώτης Στασινός με τις επικεφαλής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη διενέργεια αρχικά τεστ covid που βγήκαν όλα αρνητικά. Κατά δήλωσή τους, οι τέσσερις (4) εκ των πέντε (5) είναι ανήλικοι, 16 με 18 ετών που είχαν φύγει από το ίδιο χωριό του Αφγανιστάν και τα δύο μάλιστα ήταν αδέρφια.

Τους δόθηκε φαγητό αλλά και οδηγίες για να φτάσουν στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με το χαρτί θα έχουν προσωρινή διαμονή. Για 9 ακόμη ημέρες θα μπορούν να κινούνται οπουδήποτε πλην των νομών Αχαΐας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και των νήσων Κέρκυρας, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Ρόδου, για προφανείς λόγους.

Το θέμα δυστυχώς δεν εξαντλείται σε αυτά τα πέντε παιδιά, αλλά στους εκατομμύρια ακόμη ομοεθνείς τους οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα που ανακατέλαβαν οι Ταλιμπάν. Και αν σήμερα βρεθήκαμε απέναντι σε πέντε πεινασμένα στόματα, αύριο θα βρεθούν χιλιάδες για τα οποία οι μεγάλοι ηγέτες που αποφασίζουν για τις τύχες άλλων χωρών, ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε σχέδιο για την ανθρώπινη διαχείρισή τους…

(πρωτότυπη φωτογραφία: INTIME)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση