Έτσι έγινε η καταδίωξη θρίλερ - Θετικός στον κορωνοϊό ο οδηγός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 10:00 Έτσι έγινε η καταδίωξη θρίλερ - Θετικός στον κορωνοϊό ο οδηγός

Έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σπάζοντας τις μπάρες των διοδίων και έχοντας ένα 4χρονο αγοράκι μέσα στο αυτοκίνητο - Η καταδίωξη κράτησε για περισσότερα από 200 χλμ - Θετικός στον κορωνοϊό ο διακινητής, που συνελήφθη, όπως και οι μετανάστες που μετέφερε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Πιερίας έκαναν σήμα για έλεγχο σε ένα λευκό Ford Focus, το οποίο θεώρησαν ύποπτο, στα διόδια Αιγινίου.

Μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από το νεαρό οδηγό ήταν ακόμη τέσσερις άνδρες και ένα μικρό παιδάκι, που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ο οδηγός ήταν ένας Σύριος διακινητής κυκλώματος μεταναστών και οι 4 επιβάτες ήταν Αιγύπτιοι, ο ένας εκ των οποίων ήταν και ο πατέρας του 4χρονου αγοριού.

Καταδίωξη θρίλερ για 200 χιλιόμετρα

Ο οδηγός του Ford Focus όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά πάτησε γκάζι και ανέπτυξε ταχύτητα. Αμέσως δύο οχήματα της ΟΠΚΕ Πιερίας με επικεφαλής τον Αρχιφύλακα Γιώργο Γκουνέλα, ξεκίνησαν την καταδίωξη.

Ο οδηγός του Focus λίγο αργότερα βγαίνει από την εθνική οδό και πάει προς το Αιγίνιο, ενώ σε κάποιο σημείο με ταχύτητα 70χλμ ανοίγει την πόρτα και πετάει στο δρόμο τον έναν από τους Αιγύπτιους. Το ένα από τα οχήματα της ΟΠΚΕ σταματά και τον "μαζεύει" για να τον οδηγήσει στην Διεύθυνση Πιερίας, ενώ το άλλο συνεχίζει την καταδίωξη, χωρίς ωστόσο κανείς να μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η καταδίωξη θα κρατούσε για πάνω από 200 χλμ, σηκώνοντας στο πόδι τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας.

Το Focus περνά μέσα από το Αιγίνιο και στον κόμβο πριν βγει ξανά στην εθνική οδό ο διακινητής "ξεφορτώνεται" και τους άλλους τρεις επιβάτες, τους οποίους παίρνουν μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που ακολουθούν. Τότε τους ακούνε να φωνάζουν «baby, baby» και μαθαίνουν ότι μέσα στο καταδιωκόμενο αυτοκίνητο είναι ένα μικρό παιδάκι και ο οδηγός τον οποίο αποκαλούν "mafia".

Έσπαγε τις μπάρες

Στο ύψος της Κατερίνης ο οδηγός του Ford Focus βγαίνει από την εθνική οδό και μπαίνει μέσα στην πόλη της Κατερίνης, όπου περνάει κόκκινα φανάρια και διασταυρώσεις "πατημένος", ευτυχώς είναι αργά και δεν έχει κίνηση, ενώ στο "παιχνίδι" της καταδίωξης μπαίνει και ένα περιπολικό του ΑΤ Κατερίνης.

Ο διακινητής συνεχίζει με μεγάλη ταχύτητα και βγαίνει ξανά στην εθνική οδό, όπου συνεχίζει με κατεύθυνση προς Λαμία. Οι αστυνομικοί ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας και χωρίς να πιέζουν ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του μικρού παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο οδηγός του αυτοκίνητου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, που έφτανε ακόμη και τα 180 χλμ την ώρα, ενώ περνούσε "αέρας" σπάζοντας και τις μπάρες των διοδίων που συναντούσε στη διαδρομή. Μάλιστα φέρεται να κρατούσε αγκαλιά το μικρό παιδί το οποίο φυσικά είχε τρομοκρατηθεί, ενώ είχε σπάσει και το παρμπρίζ του λευκού Ford Focus.

Από τα διόδια της Πελασγίας και μετά, επειδή τελείωσαν τα καύσιμα των περιπολικών της Πιερίας, ανέλαβαν την καταδίωξη οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τη Φθιώτιδα.

Μπαίνοντας στο νομό Φθιώτιδας στο ύψος των Ραχών, όπου στενεύει ο δρόμος λόγω έργων, ο οδηγός του Ford Focus χτύπησε ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά αν και έπαθε υλικές ζημιές δεν σταμάτησε και συνέχισε.

Τελικά έξω από τη Λαμία και περνώντας τα διόδια της Μαυρομαντήλας, βγήκε από την εθνική οδό στον κόμβο της ΒΙΠΕ και άρχισε να κινείται τον παλιό δρόμο Λαμίας - Στυλίδας, έχοντας όμως και σκασμένο λάστιχο, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν κοντά στην είσοδο της ΒΙΠΕ Λαμίας.

Ο νεαρός Σύριος οδηγός που φέρεται να είναι διακινητής κυκλώματος μεταναστών συνελήφθη και παρελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πιερίας στον κόμβο του Αλμυρού για να οδηγηθεί στην Κατερίνη, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και κρατείται σε ειδικό θάλαμο φρούρησης στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη έχουν αρνητικά τεστ, ωστόσο υπάρχει αγωνία αν αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αφού τους τρεις μετανάστες τους είχαν μαζί τους μέσα στο όχημα σε όλη τη διάρκεια της καταδίωξης.

Είναι από τις καραμπινάτες περιπτώσεις που δείχνουν πόσο εκτεθειμένοι είναι οι μάχιμοι αστυνομικοί καθημερινά στον κορωνοϊό, εκτός φυσικά από τους άμεσους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στους δρόμους.

Δείτε βίντεο από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση