Λαμία: Γέφυρα ζωής τη νύχτα για τα όργανα 49χρονου δότη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 07:50 Λαμία: Γέφυρα ζωής τη νύχτα για τα όργανα 49χρονου δότη

Τρεις διαφορετικές ομάδες γιατρών ήρθαν τη νύχτα που μας πέρασε στο νοσοκομείο Λαμίας για να πάρουν τα "δώρα ζωής" από 49χρονο δότη, ο οποίος είναι εγκεφαλικά νεκρός...

Ο 49χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας εδώ και λίγες ημέρες, μετά από βαριά εγκεφαλική αιμορραγία.

Όταν οι συγγενείς ενημερώθηκαν ότι ο 49χρονος είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρός βρήκαν το κουράγιο να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσουν έτσι ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.

Στο νοσοκομείο Λαμίας κατέφθασαν τρεις διαφορετικές ομάδες γιατρών, από το Ωνάσειο, τον Ευαγγελισμό και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, για την καρδιά, τους νεφρούς και το ήπαρ αντίστοιχα.

Το όλο εγχείρημα συντονίζει ο Δ/ντής της Μ.Ε.Θ. και υπεύθυνος μεταμοσχεύσεων για την Στερεά Ελλάδα Γιώργος Κυριαζόπουλος, ο οποίος πραγματικά έχει κάνει σκοπό της ζωής του να σώσει όσους το δυνατόν περισσότερους ασθενείς, που περιμένουν κρεμασμένοι δίπλα σε ένα τηλέφωνο, για να ακούσουν ότι βρέθηκε όργανο που θα τους χαρίσει τη ζωή.

«Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ανθρωπιά. Ένα μεγάλο μπράβο στην οικογένεια του δότη, που μέσα στον πόνο τους, βρήκαν το κουράγιο και πήραν την απόφαση για τη δωρεά», είπε ο υπεύθυνος μεταμοσχεύσεων Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση