ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Εξαμελής εγκληματική οργάνωση είχε διαπράξει πάνω από 40 κλοπές σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια

Εξαμελής εγκληματική οργάνωση είχε διαπράξει πάνω από 40 κλοπές σε Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια

Δύο μέλη της είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης, ενώ η λεία τους ξεπερνά τα 280.000 ευρώ…

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Εγκληματική οργάνωση με «ορμητήρια» περιοχές του Βασιλικού Χαλκίδας Ευβοίας και του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, είχαν ρημάξει Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια διαπράττοντας 40 κλοπές, αλλά και 3 απόπειρες κλοπών από σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ στον στόχο τους έβαζαν και αυτοκίνητα (κυρίως αγροτικά), τα οποία είτε χρησιμοποιούσαν στις καταδρομικές αποστολές τους ή τα πουλούσαν με αλλοιωμένα στοιχεία σε κλεπταποδόχους στην Αττική.

Η εξάρθρωσή της έγινε μετά από πολύμηνη δουλειά του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας, που ταυτοποίησε τα στοιχεία έξι (6) μελών της, όλοι τους Έλληνες Ρομά, ηλικίας 19 έως 30 ετών.

Οι 2 μάλιστα είναι ήδη έγκλειστοι σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκαν καταρχάς 16 περιπτώσεις κλοπών, τις οποίες, όπως προέκυψε, διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, το χρονικό διάστημα από 01-12-2024 έως και 18-01-2025, ως ακολούθως:

  • 7 κλοπές οχημάτων (κυρίως Ι.Χ.Φ. αλλά και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων), σε περιοχές της Χαλκίδας.
  • 2 κλοπές οχημάτων (Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. αντίστοιχα), σε περιοχές της Παραλίας Αυλίδας Ευβοίας.
  •  2 κλοπές οχημάτων (Ι.Χ.Φ.), σε περιοχές της Δροσιάς και του Βασιλικού Χαλκίδας Ευβοίας, αντίστοιχα.
  • 1 κλοπή οχήματος (Ι.Χ.Φ.), στην περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας.
  • 1 κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή του Μαρτίνου Φθιώτιδας.
  • 1 κλοπή από περίπτερο, στην περιοχή της Παραλίας Θεολόγου Φθιώτιδας.
  • 1 κλοπή καλωδίων χαλκού από εγκαταστάσεις αποθηκών εταιρείας, στην περιοχή της Γλύφας Χαλκίδας Ευβοίας.
  • 1 κλοπή από οικία, στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, κατά την οποία αφαιρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 300 χρυσές λίρες, αξίας 180.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, οκτώ (8) από τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επιπλέον, από την πρόοδο της προανακριτικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε ακόμη 23 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών, από οικίες και επιχειρήσεις και 1 κλοπή οχήματος, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Οι περιπτώσεις αυτές είχαν εξιχνιασθεί σε προγενέστερο χρόνο, από το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού Βοιωτίας (16 περιπτώσεις – ταυτοποίηση του αρχηγικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης), το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών (2 περιπτώσεις – ομοίως ταυτοποίηση του αρχηγικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης) και την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας (9 περιπτώσεις – ταυτοποίηση ενός μέλους της εγκληματικής οργάνωσης).

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά – τιμαλφή, οχήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 280.000 ευρώ.

Επίσης, προέκυψε ότι το αρχηγικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης (έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας) και ένας ακόμη ημεδαπός που ταυτοποιήθηκε (δεν αποτελεί μέλος της σπείρας), ενέχονται σε 3 κλοπές από οικίες που εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας, καθώς και 4 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών που είχαν εξιχνιαστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων (ταυτοποίηση έτερου δράστη).

Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google