ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Λαμία: Οι απατεώνες μετρούσαν τα κλεμμένα χαρτονομίσματα και τραβούσαν βίντεο

Λαμία: Οι απατεώνες μετρούσαν τα κλεμμένα χαρτονομίσματα και τραβούσαν βίντεο

Ο θείος, ο ανηψιός και ο 29χρονος με τα τατουάζ που μετρούσε τα 50ευρα! Πως οι αστυνομικοί της ΥΔΕΕ Λαμίας εξιχνίασαν τρεις υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων γυναικών με λεία άνω των 110.000 ευρώ!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας θα βρεθούν το μεσημέρι της Τετάρτης (22/7/26) οι δύο Ρομά, 42 και 29 ετών που εμπλέκονται σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών στη Λαμία από τις οποίες απέσπασαν χρήματα και χρυσαφικά αξίας άνω των 110.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο (18-19/7) μετά από ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας, που ταχύτατα αξιοποίησαν μαρτυρίες και ψηφιακό υλικό προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους μαϊμού ΔΕΗτζήδες!

Οι δύο κατηγορούμενοι μαζί με έναν ακόμη 16χρονο, ανηψιό του 42χρονου, που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα», πέτυχαν μέσα σε λίγες ώρες να εξαπατήσουν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στις οποίες άγνωστος συνεργός τους τηλεφώνησε ως υπάλληλος της ΔΕΗ για να τις ενημερώσει ότι υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από διαρροή ρεύματος.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούσαν μια 76χρονη και μια 85χρονη από τη Λαμία στις οποίες ο απατεώνας τηλεφώνησε την περασμένη Παρασκευή (17/7/26) στα σταθερά τους τηλέφωνα. Προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και υπό το φόβο της ηλεκτροπληξίας και της καταστροφής της περιουσίας τους, τις έπεισε να βάλουν ότι χρυσαφικό είχαν κι ακόμη 315 ευρώ που είχαν στο σπίτι τους σε μια σακούλα. Η μεν πρώτη την άφησε έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας της, η δε δεύτερη τα πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Η 3η απάτη που εξιχνιάσθηκε από τους αστυνομικούς της ΥΔΕΕ Λαμίας, πραγματοποιήθηκε την επομένη (Σάββατο 18/7/26) σε Κοινότητα της Λαμίας. Και πάλι ο μαϊμού ΔΕΗτζης τηλεφώνησε σε μια ηλικιωμένη γυναίκα 81 ετών και την έπεισε ότι υπάρχει χαλασμένο καλώδιο στην οικία της και πρέπει άμεσα να φτιαχτεί πριν πάρει φωτιά το σπίτι. Μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη για την ασφάλεια της περιουσίας της έπρεπε να τοποθετήσει ότι χρήματα είχε και κοσμήματα σε σακούλα και να τα βγάλει στη βεράντα. Ο απατεώνας την κρατούσε στο τηλέφωνο λέγοντας τις ενέργειες που κάνει για την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ ο 16χρονος εισήρθε στην αυλή του σπιτιού της και αφαίρεσε τη σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ και κοσμήματα!

Τα τατουάζ, το iPhone και τα βίντεο που τους έκαψαν!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας υλικό από κάμερες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν αρχικά τον 16χρονο «εισπράκτορα» και στη συνέχεια το χαρακτηριστικό αυτοκίνητο με το οποίο έφτανε ως συνοδηγός στα σπίτια. Το αυτοκίνητο ανήκε στο θείο του, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να το εξαφανίσει μετά τις απάτες. Ωστόσο εντοπίστηκαν μαζί να κινούνται με άλλο αυτοκίνητο επί της Λεωφόρου Ελευθερίας στη Λαμία, ελέγχθηκαν, αναγνωρίστηκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα.

Επάνω στον ανήλικο βρέθηκαν οι δύο σακούλες με όλα τα κοσμήματα που αφαίρεσαν από τις ηλικιωμένες κι άλλα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Αυτό που «ξεκλείδωσε» την έρευνα όμως ήταν το κινητό μάρκας IPhone του ανήλικου που κατασχέθηκε.

Ανακτώντας τις εικόνες και τα βίντεο, οι έμπειροι αστυνομικοί, εντόπισαν αρχεία στα οποία εμφανίζονταν ο 42χρονος με τον 29χρονο να μετρούν μια στοίβα από 50ευρα αμέσως μετά την 3η επιτυχημένη απάτη τους! Ο 29χρονος μάλιστα ξεχώριζε από τα τατουάζ του και αναγνωρίστηκε ως  το άτομο για το οποίο είχε εκδοθεί Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λαμίας για παλαιότερη εκκρεμότητα με το νόμο!

Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι όπου διέμενε ο 42χρονος, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 29χρονος. Όλοι τους συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου με τον ανήλικο να αφήνεται προσωρινά ελεύθερος μέχρι τη δίκη του, που θα γίνει ξεχωριστά - λόγω της ανηλικότητάς του - στις 3 Νοεμβρίου 2026 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ανηλίκων.

Οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, αφού η λεία τους, σύμφωνα με τις υποθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, είναι κάτω από 120.000 ευρώ. Η υπόθεσή τους αναβλήθηκε για την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 στις 14:00’ το μεσημέρι.

Βάσεις εισαγωγής: Πότε ανακοινώνονται -Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Βάσεις εισαγωγής: Πότε ανακοινώνονται -Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος και σε ποιες πτώση
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google