Λαμία: Πήγαν να βγάλουν α’ κατοικία σε πλειστηριασμό για 7,5 χιλ. ευρώ και ενώ η ρύθμιση πληρωνόταν κανονικά!
Ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει την ασυδοσία των servicers και των funds…
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε οφειλέτη δανείου, ο οποίος είδε ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης του κατοικίας θα γινόταν κανονικά παρά το γεγονός ότι είχε φροντίσει με τον εξωδικαστικό μηχανισμό να προχωρήσει σε ρύθμιση, την οποία πλήρωνε κανονικά.
Πρόκειται συγκεκριμένα για οικογένεια από τη Λαμία, που είδε για ένα χρέος 7.645 ευρώ να βγαίνει η πρώτη τους κατοικία αξίας άνω των 150.000 ευρώ, σε πλειστηριασμό την 21η Μαΐου, από τις γνωστές εταιρίες διαχείρισης χρεών (servicers).
Πέρα από το παράλογο να κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου για μια οφειλή στο 5% της αξίας του, ο άνθρωπος είχε σπεύσει να ρυθμίσει το χρέος του με πρόταση που ανέβηκε κανονικά στη σχετική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού και έγινε αποδεκτή και από τον χρηματοδοτικό φορέα.
Επιπλέον όχι μόνο πλήρωνε ανελλιπώς τις δόσεις του και στην ώρα τους, αλλά ακόμη και νωρίτερα!
Όπως δηλώνει στο LamiaReport η δικηγόρος της οικογένειας, Σοφία Σταυράκη, ο εντολέας της διαπίστωσε ότι το Fund δεν είχε προχωρήσει σε αναστολή του πλειστηριασμού ο οποίος θα γινόταν κανονικά στην ανωτέρω ημερομηνία! Μέσα στις όποιες δικαιολογίες άκουσε, ήταν και το ότι είχε χαθεί η πρώτη του δόση, καθώς είχε κάνει το «λάθος» να τη βάλει μία ημέρα νωρίτερα!
Δυστυχώς αυτά τα «λάθη» είναι επαναλαμβανόμενα και τα βλέπουμε επανειλημμένα σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι είναι πλέον λάθη.
Δείτε τι είπε στο LamiaReport η κα Σταυράκη:
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Πέθανε η μητέρα της Εύης Γατίδου που δολοφονήθηκε με 104 μαχαιριές το 1997, ο δολοφόνος της φοιτήτριας παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστος
«Καλό ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων αγαπημένη Ροδή μου. Εκεί θα συναντήσεις την Εύη σου και θα σου πει ποιος είναι ο δολοφόνος» έγραψε η δικηγόρος της οικογένειας - Για τη δολοφονία της 21χρονης είχε συλληφθεί 43χρονος, ο οποίος είχε κριθεί πρωτόδικα ένοχος, αλλά αθωώθηκε οριστικά στο Εφετείο
Πυρκαγιά στη Φωκίδα στην περιοχή Πενταγιοί – Σηκώθηκε 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος
Από το έδαφος επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων
Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα RoboHeads του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής
Πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Αυγούστου 2026, στο Osaka International Convention Center, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Λαμία: Βρήκε χαμένη βέρα και την επέστρεψε - Το «ευχαριστώ» στον νεαρό ντελιβερά
Διαβάστε το ευχαριστήριο μήνυμα συμπολίτη μας...
Στερεά: 24 συλλήψεις σε ένα 24ωρο - Τρία άτομα με χειροπέδες στη Φθιώτιδα
Έφτασαν τις 413 οι κλήσεις της Τροχαίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια…