Επιτυχημένη η ημερίδα για την «Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο» σε Μακρακώμη – Σπερχειάδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 09:53 Επιτυχημένη η ημερίδα για την «Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο» σε Μακρακώμη – Σπερχειάδα

Μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών – μαθητών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ημερίδα η οποία μάλιστα διεξήχθη τόσο στη Μακρακώμη όσο και στη Σπερχειάδα για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 με πρωτοβουλία του ΑΤ Σπερχειάδας και την υποστήριξη του Δήμου Μακρακώμης.

Ο Διευθυντής  της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλης Παπακώστας, παρουσίασε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το θέμα «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Ο έμπειρος αστυνομικός παρουσίασε τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα. Επέμεινε ιδιαίτερα στα μέτρα προστασίας από τις διαδικτυακές απειλές και τον διαδικτυακόεκφοβισμός (cyber-bulling), ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στις ενδεδειγμένες ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης του κινδύνου.

Πολύ σημαντική εξίσου ήταν η παρέμβαση του Διοικητή του ΑΤ Σπερχειάδας, που είχε και την ιδέα της εκδήλωσης, Γιώργου Σταθοκώστα, που ενημέρωσε τα παιδιά για τις δυνατότητες επικοινωνίας και υποβολής καταγγελίας ποινικών αδικημάτων που διαπράττονται μέσω διαδικτύου σε βάρος τους, τονίζοντας ότι θα είναι δίπλα τους προκειμένου να προστατευθούν από τέτοιου είδους απειλές. Επίσης δεσμεύθηκε για τη συνέχιση καινοτόμων δράσεων που αφορούν την πρόληψη από απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και επαγγελματιών.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Γιώργος Κανέλλος, παρέδωσε ταναμνηστική πλακέτα στο συντοπίτη μας (από τον Άγιο Γεώργιο Τυμνφρηστού) Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα.

Στην ημερίδα τόσο στη Μακρακώμη όσο και στη Σπερχειάδα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Χαντζής, αλλά και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας, Δημήτρης Φούρλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας, Α/Υ Γιώργος Μπράνης και ο Πρόεδρος της ΕΑΣΥΦ Νίκος Τριανταφύλλης και ο Διοικητής της ΠΥ Μακρακώμης, Θανάσης Παπασταμούλης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στα όσα ειπώθηκαν αναγνωρίζοντας θέματα που συναντούν σχεδόν καθημερινά στο διαδίκτυο. Διατύπωσαν μάλιστα τη διάθεση να ξανακούσουν περισσότερα για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση