Αταλάντη: Έπιασαν το σταυρό για τον Νίκο (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 16:38 Αταλάντη: Έπιασαν το σταυρό για τον Νίκο (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Πολύς κόσμος στον εορτασμό των Φώτων στο λιμάνι της Σκάλας Αταλάντης…

Έξι τολμηροί νέοι, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού στη Σκάλα Αταλάντης προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, στο πλαίσιο του Καθαγιασμού των Υδάτων την ημέρα των Αγίων Φώτων.

Εκεί, παρουσία πλήθος κόσμου, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Καθαγιασμός των Υδάτων από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμέων, παρουσία της δημοτικής αρχής και πολλών ακόμη επισήμων.

Ο Δαυίδ Απτσιαούρι ήταν ο άνθρωπος που έπιασε πρώτος το Σταυρό και το μετέφερε στον Σεβασμιώτατο παίρνοντας την ευλογία του.

Συγχρόνως μετέφερε και το μήνυμα των Θεοφανίων, της εν Χριστώ αναγεννήσεως, καθώς επιθυμία δική του και των άλλων παιδιών που βούτηξαν στη θάλασσα, είναι να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του φίλου τους Νίκου Ιωάννου, του παιδιού που παλεύει εδώ και 3,5 χρόνια να πάρει πίσω τη ζωή του.

Έτσι όσα χρήματα συγκεντρωθούν από τη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού, θα δοθούν στην οικογένεια του Νίκου.

Δείτε το βίντεο:

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στο μήνυμά του αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη μεγάλη δεσποτική εορτή, επιμένοντας στα μεγάλα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει ο τόπος της Λοκρίδας. Τα δικά τους μηνύματα για τον εορτασμό των Θεοφανίων, μετέφεραν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, καθώς και ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, που κατά την τελετή ήταν εκείνος που άφησε συμβολικά και το λευκό περιστέρι να πετάξει πάνω από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση