Μαθήματα "ζωής" και δωρεά απινιδωτών σε σχολεία της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 08:28 Μαθήματα "ζωής" και δωρεά απινιδωτών σε σχολεία της Φθιώτιδας

Ολοκληρώθηκε η Δράση Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών σε σχολεία της Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την υγεία», η Alpha Bank, σε συνεργασία με τον οργανισμό KIDS SAVE LIVES, διοργάνωσαν δράσεις εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών σε επτά εκπαιδευτικά ιδρύματα του Ν. Φθιώτιδας.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας, καθώς και η επιμόρφωση και συμμετοχή εκπαιδευτικών στο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και Πιστοποίηση ΑΝΑΝΗΠΤΗ – FIRST RESPONDER.

Στο πλαίσιο της δράσης εκπαιδεύτηκαν 500 μαθητές και θα πιστοποιηθούν 30 εκπαιδευτικοί.

Η Δράση έλαβε μέρος από  24 – 26 Απριλίου 2023 στα παρακάτω σχολεία:

  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
  • 6o Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
  • Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας
  • 3ο Γυμνάσιο Λαμίας
  • 4ο Γυμνάσιο Λαμίας
  • 6ο Γυμνάσιο Λαμίας
  • Πειραματικό ΙΕΚ Λαμίας

Τέλος την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 έγινε και η τελετή παράδοσης 8 Απινιδωτών στα παραπάνω σχολεία παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα και της Διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης κας Μπενιάτα στο 4ο Γυμνάσιο .

Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

«Θέλω να εξάρω τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στις συγκεκριμένες δράσεις, που έχουν υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα και να τους συγχαρώ για την κοινωνική εταιρική τους ευθύνη.

Όλοι μαζί, Κράτος, επιχειρήσεις, πολίτες, με στόχο και συνέπεια, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με ενότητα και αυτοπεποίθηση!».

Το Υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε -μέσω του ειδικού λογαριασμού- τον Ανθρωπιστικό Σύλλογο Kids Save Lives με σχεδόν 100.000 ευρώ για την υλοποίηση διαγνωστικών ελέγχων, δράσεων πρώτων βοηθειών και διάσωσης αλλά και κοινωφελών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως αυτό που ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες αυτές στη Λαμία.

Σημειώνεται πως από το 2020, εφαρμόζουμε υπερμειωμένο ΦΠΑ 6% για την αγορά απινιδωτών ως βασικό εξοπλισμό πρώτων βοηθειών και διάσωσης, ρύθμιση που πρόσφατα παρατείναμε έως τον Ιούνιο 2023.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση