Με ποιον θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Ταξίδης;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 08:43 Με ποιον θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Ταξίδης;

Ο Λαμιώτης Μηχανικός μιλάει στο LamiaReport για την Έκθεση "Lamia Expo", τη συμμετοχή της ΑΝ.ΔΙΑ σε αυτή και μας αποκαλύπτει ότι θα είναι υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Χρήστος Ταξίδης τις τελευταίες εβδομάδες έχει "οργώσει" τους πέντε νομούς της Στερεάς, όπου η Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας (ΑΝ.ΔΙΑ), πραγματοποίησε ενημερωτικές ημερίδες για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ.  

Συναντήσαμε το έμπειρο στέλεχος της ΑΝ.ΔΙΑ., στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αναπτυξιακής - Διαχειριστικής Στερεάς Ελλάδος στην 1η Πολυκλαδική Έκθεση Lamia Expo Central Greece Trade Event, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και μιλήσαμε για την Έκθεση και τη συμμετοχή της ΑΝ.ΔΙΑ. σε αυτή.

Παράλληλα όμως "βγάλαμε" και είδηση, μιας και ο Χρήστος Ταξίδης αποκάλυψε στο LamiaReport την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού.

Συνέντευξη:

LR: Πώς εκτιμάτε την "1η Lamia Expo" που ξεκίνησε σήμερα και πώς μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τον τόπο μας;

ΑΠ: Καταρχήν θα ήθελα να τονίσω πόσο σημαντική είναι η επαναλειτουργία της ΠΕΛ και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ως αναπτυξιακός μοχλός τόσο για τον τόπο μας όσο και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Είναι ευτύχημα που μετά από πολλά χρόνια απαξίωσης έχει δρομολογηθεί η αξιοποίησή της με την στήριξη όλων των θεσμικών μας φορέων. Θα μπορεί πλέον με πολύ αποτελεσματικό τρόπο  να στηρίζει  επιχειρήσεις και φορείς, όχι μόνο από την Περιφέρειά μας, προκειμένου να αναδείξουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται αφενός η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προβληθούν, να δώσουν δείγματα της δουλειάς τους, να δημιουργήσουν συνθήκες εξωστρέφειας και αφετέρου δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να ενημερωθεί  αλλά και να περάσει όμορφα στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό, είναι το στοιχείο πως η πόλη μας θα αποκτήσει προβολή και επισκεψιμότητα. Είμαι σίγουρος, κύριε Κωνσταντόπουλε, ότι και φέτος ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι μεγάλος, η συμμετοχή των εκθετών είναι ήδη ικανοποιητική και πιστεύω πως η φετινή διοργάνωση θα έχει θετικό πρόσημο.

LR: Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα για την δική σας συμμετοχή στην έκθεση;

ΑΠ: Στο πλαίσιο στο οποίο σας περιέγραψα συμμετέχουμε και εμείς στην έκθεση ως Περιφέρεια, ως Αναπτυξιακή Διαχειριστική και περιμένουμε με χαρά τους τοπικούς και όχι μόνο επιχειρηματίες να τους ενημερώσουμε για τις δράσεις του ΕΣΠΑ, να συζητήσουμε για αυτές και να αναλύσουμε τα εργαλεία τα οποία είναι σήμερα διαθέσιμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Άλλωστε, η ΑΝ.ΔΙΑ έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι στέκεται δίπλα στον επιχειρηματία, έχοντας υλοποιήσει έναν πραγματικά πολύ μεγάλο αριθμό δράσεων μέσω των οποίων έχουν επιχορηγηθεί πάρα πολλές επιχειρήσεις σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

LR: Πώς βλέπετε γενικότερα το επιχειρείν στην Περιφέρειά μας;

ΑΠ: Αυτό το οποίο, κατά την άποψή μου, είναι πραγματικά σημαντικό είναι να υπάρχει σταθερό θεσμικό πλαίσιο και ασφαλές οικονομικό περιβάλλον, στοιχεία απαραίτητα τα οποία παρέχουν  την εμπιστοσύνη που απαιτεί η οικονομία και η επιχειρηματικότητα, δίνοντας στους επιχειρηματίες την δυνατότητα να  επενδύουν και να εκσυγχρονίζουν  τις επιχειρήσεις τους.

Η ιστορία έχει δείξει πως μόνο με αυτές τις συνθήκες μπορεί μια επιχείρηση, ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλη ή μικρή είναι, να δημιουργήσει σταθερές βάσεις και να αναπτυχθεί, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

LR: Θα συμμετέχετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπως ακούγεται; Στον πρώτο ή στο δεύτερο βαθμό;

ΑΠ: Κύριε Κωνσταντόπουλε, είναι πεποίθησή μου ότι η συμμετοχή  στα κοινά, σε όποιο θεσμό και σε οποιαδήποτε θέση επιθυμεί κάποιος να υπηρετήσει, είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας, ιδιαίτερα των νέων, για να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μπορούμε, βάζοντας το λιθαράκι μας στην ανάπτυξη του τόπου και στην επίλυση θεμάτων και προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Έχοντας αυτές τις βασικές αρχές, με μεγάλη χαρά δέχτηκα την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανού, να συμπορευθώ μαζί του και πιθανότατα θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γνωρίζοντας από κοντά την σημαντική δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον Περιφερειάρχη και την ομάδα του, για την στήριξη και ανάπτυξη του τόπου μας, θα προσπαθήσω εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν σε αυτή την κατεύθυνση, να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην νέα προσπάθεια να μας εμπιστευτούν και πάλι οι πολίτες, να συνεχίσουμε να επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου μας.

Κύριε Κωνσταντόπουλε, σας ευχαριστώ για την συζήτησή μας και εύχομαι, αλλά και πιστεύω πως η 1η Πολυκλαδική Έκθεση Lamia Expo Central Greece Trade Event, η οποία ξεκίνησε απόψε, θα έχει πραγματικά επιτυχία για όλους, εκθέτες και επισκέπτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση