Έλενα Φιντιάνη: «Οι γυναίκες της Λαμίας έδειξαν τον δρόμο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 07:40 Έλενα Φιντιάνη: «Οι γυναίκες της Λαμίας έδειξαν τον δρόμο»

«Πιστεύω πως σε αυτές τις εκλογές οι γυναίκες θα ξεχωρίσουν και επιτέλους θα ενισχυθεί η θέση τους και ο ρόλος τους στο Δημοτικό Συμβούλιο...», τονίζει η Έλενα Φιντιάνη - Κολτούκη, σε συνέντευξή της στο LamiaReport.

Η Έλενα Φιντιάνη - Κολτούκη, με την έντονη κοινωνική της δράση, είτε ως μητέρα είτε ως εκπαιδευτικός, δηλώνει παρούσα στο πλευρό του Πανουργιά Παπαϊωάννου, με τον οποίο και συνεργάζεται για περισσότερο από δώδεκα χρόνια ενώ η γνωριμία τους μετρά από το 2003.

Πολλοί ίσως την γνωρίζετε και ως διερμηνέα της ομάδας ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 καθώς τα τελευταία χρόνια ακολουθεί το πρόγραμμα των παικτών που δεν μιλούν ελληνικά. Είναι παντρεμένη με τον Αυγέρη Κολτούκη, Πυροτεχνουργό της ΕΛ.ΑΣ. και μητέρα δύο κοριτσιών, ενώ εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών σε δημόσιο σχολείο.

Η Έλενα Φιντιάνη – Κολτούκη είναι απόφοιτος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ, αριστούχος μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Φέτος ολοκληρώνει και το δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στην Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Επίσης, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές μου στην Ειδική Αγωγή και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Το ενδιαφέρον της για την ενημέρωση την οδήγησε στην επιτυχή παρακολούθηση με μερική υποτροφία της Ιδιωτικής Σχολής Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα.

Συνέντευξη:

LR: Τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ποιο θεωρείτε πως είναι το δίλημμα που θα κληθούν να απαντήσουν στην κάλπη οι δημότες;

ΑΠ: Πιστεύω πως το δίλημμα είναι ξεκάθαρο, με τους δημότες να καλούνται να διαλέξουν μεταξύ της ανάπτυξης ή της στασιμότητας. Ο δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός με καθημερινά και συνεχή ζητήματα να ζητούν επίλυση, όμως δυστυχώς με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω όλα τα τελευταία χρόνια πως οι διάφορες πολιτικές κόστισαν στην πόλη με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να την προσπεράσει.

Τώρα είναι η ευκαιρία, με το δικαίωμα και τη δύναμη του καθενός να εισακουστεί η φωνή του, μέσω της συμμετοχής του, στις εκλογές, να μπει ένα τέλος σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση και η Λαμία να αποκτήσει επιτέλους τη δυναμική που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

LR: Ποια σημεία ξεχωρίζετε από το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δύναμη Ανάπτυξης» για τη Λαμία που αφορούν στις γυναίκες;

ΑΠ: Αρχικά θέλω να πω πως όλο το πρόγραμμα του συνδυασμού μας έχει εκπονηθεί βάσει μίας σχέσης ισοτιμίας προς όλους. Ο δήμος Λαμιέων οφείλει να προσφέρει μία αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής για όλους ανεξαιρέτως και να προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη.

Για να απαντήσω όμως στο ερώτημά σας, οι θέσεις εργασίας είναι το βασικότερο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υψηλό ποσοστό ανεργίας που σημειώνεται στο γυναικείο πληθυσμό, αλλά ταυτόχρονα ξεχωρίζουν και τα μέτρα για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Επίσης, η υποστήριξη, μέσω της κοινωνικής και οικονομικής ενδυνάμωσης, των γυναικών θυμάτων βίας είναι μία βασική προτεραιότητα του συνδυασμού μας. Όλα αυτά μαζί με τις πιστοποιημένες και ασφαλείς παιδικές χαρές που έχει ανάγκη η πόλη, το σύγχρονο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που οραματίζομαι να αποκτήσει η Λαμία ή τους χώρους αναψυχής για την οικογένεια καθώς και τη δημιουργία περισσότερων ΚΔΑΠ για την ασφαλή και δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως, πιστεύω πως θα μετατρέψουν τον δήμο Λαμιέων σε έναν δήμο σύγχρονο που θα στέκεται έμπρακτα δίπλα στις γυναίκες.

LR: Πώς ερμηνεύετε την μαζική συμμετοχή των γυναικών στην εκδήλωση του συνδυασμού σας για τις γυναίκες που έγινε τις προηγούμενες ημέρες;

ΑΠ: Πράγματι ήταν μία υπέροχη εκδήλωση στην οποία οι γυναίκες της πόλης έδωσαν δυναμικά το «παρών». Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως εκείνο το βράδυ οι γυναίκες της Λαμίας με την παρουσία τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα αλλαγής.

Όπως άλλωστε σημείωσε και στον χαιρετισμό του ο κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, οι γυναίκες έδειξαν τον δρόμο για να προχωρήσει η Λαμία μπροστά οραματιζόμενες μια νέα πόλη στην οποία θα έχουν λόγο, άποψη και θα καταθέτουν τις ιδέες τους.

Προσωπικά πιστεύω πως σε αυτές τις εκλογές οι γυναίκες θα ξεχωρίσουν και επιτέλους θα ενισχυθεί η θέση τους και ο ρόλος τους στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι μια ιδανική ευκαιρία ισχυρής εκπροσώπησης από το γυναικείο φύλο κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε σήμερα. Ευελπιστώ και θέλω να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας γιατί θα τιμήσω στο έπακρο την ψήφο των δημοτών.

LR: Τι θα θέλατε να εκφράσετε με τη δική σας υποψηφιότητα;

ΑΠ: Ευχαριστώ για το ερώτημα διότι είναι πολύ βασικό οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν τις προθέσεις των υποψηφίων. Προσωπικά έχοντας ως οδηγό μου το κοινό καλό και την ισχυρή διάθεση για προσφορά όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια, μακριά από οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον, επιδιώκω την παρουσία μου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με δήμαρχο τον Πανουργιά Παπαϊωάννου για να ικανοποιήσω το κοινωνικό αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα και σε νοοτροπίες

Επιθυμώ και μπορώ να εργασθώ στα κοινά προσφέροντας τις γνώσεις μου και έχοντας διάθεση να μάθω όπως κάνω σε όλη την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Υπόσχομαι δημόσια να δουλέψω για να αποκτήσει επιτέλους όλος ο δήμος Λαμιέων ασφαλή σχολεία! Ζω και αναπνέω μέσα σε αυτά και καθημερινά αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα. Τώρα είναι η στιγμή με επικεφαλής τον Πανουργιά Παπαϊωάννου και ένα ανανεωμένο δημοτικό συμβούλιο με ευαισθησίες να τα λύνει και αυτό θα πράξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Επίσης, δηλώνω δημόσια πως μέλημά μου είναι η δημιουργία πιστοποιημένων και σύγχρονων παιδικών χαρών όπου τα παιδιά μας, γονείς και παππούδες θα περνούν πραγματικό ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια. Η Λαμία μπορεί, η γεωγραφική της θέση και η Ιστορία της το επιβάλλουν, συνεπώς οι πολίτες της έχουν την ευκαιρία στις προσεχείς εκλογές να διαμορφώσουν τις συνθήκες ανάπτυξης που ονειρεύονται. Έχω την όρεξη, τη θέληση αλλά και τη γνώση να εργαστώ επ’ ωφελεία του Δήμου μας.

LR: Πώς λοιπόν πιστεύετε πως θα έρθει η ανάπτυξη στην πόλη της Λαμίας;

ΑΠ: Καταρχήν η επόμενη δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Πανουργιά Παπαϊωάννου θα πρέπει να δουλέψει ώστε η απλή καθημερινότητα του δημότη να βελτιωθεί και να γίνει αντάξια των ανθρώπων της. Όταν λοιπόν το αυτονόητο γίνει πράξη τότε η πραγματική ανάπτυξη θα έρθει καταρχήν με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έπειτα με την αξιοποίηση της πλούσιας Ιστορίας της πόλης καθώς σπουδαία γεγονότα με υψηλό συμβολισμό έχουν λάβει χώρα εδώ και τα οποία διδάσκονται σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης, ενεργοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του θερμαλισμού, με τις ιαματικές πηγές Καλλιδρόμου, Θερμοπυλών και Υπάτης, προσελκύοντας επισκέπτες όλο το έτος.

Ακόμη, καθιστώντας την περιοχή μας ιατρικό κόμβο με την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπως αυτές περιγράφονται στο κείμενο για το νέο οργανισμό του ιδρύματος.

Η πραγματική ανάπτυξη έρχεται προσελκύοντας υπηρεσίες Παιδείας αλλά και Έρευνας. Ειδικότερα, στις υπηρεσίες Παιδείας θα πρέπει να περιλαμβάνονται πρότυπα σχολεία όλων των βαθμίδων και τριτοβάθμιες δομές. Η συνεισφορά του Δήμου έγκειται κυρίως στην παροχή εκτάσεων για την εγκατάστασή τους αλλά και στη συντήρηση.

Στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να κινηθεί η πόλη μας, σε πολιτιστικά δρώμενα. Είτε αυτά είναι ετήσιες περιοδικές εκδηλώσεις, είτε είναι νέες που θα πρέπει να προάγουν το πνεύμα και την κουλτούρα των δημοτών.

Τέλος η Κοιλάδα Σπερχειού. Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες απόδειξαν την ανάγκη σοβαρών παρεμβάσεων περιμετρικά της πόλης. Παράλληλα όμως, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευλογία που προσφέρει στο μικροκλίμα της περιοχής μας ο Σπερχειός αποδίδοντάς τον στους πολίτες για αναψυχή μέσα από περιπατητικές και άλλες διαδρομές.

Κλείνοντας θέλω να μου επιτρέψετε κάτι προσωπικό που θεωρώ πως βρίσκει πολλούς υποστηρικτές -κυρίως γονείς- στο πρόσωπό μου. Αγαπώ αυτή την πόλη, η οποία μπορεί να μην με γέννησε αλλά με έκανε μια αληθινή Λαμιώτισσα. Την νοιάζομαι αλλά κυρίως νοιάζομαι να γίνει μια πραγματικά φιλόξενη πόλη για τις κόρες μου και φυσικά για τα παιδιά μας. Θα εργαστώ εάν με τιμήσετε με την ψήφο σας για μια Λαμία που θα παρέχει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και όταν τελειώσουν τις σπουδές τους θα επιστρέφουν στον τόπο τους.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση