Ποιος θυμάται τις «λαοσυνάξεις»; (του Γιάννη Μακρή)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 20:36 Ποιος θυμάται τις «λαοσυνάξεις»; (του Γιάννη Μακρή)

Έχουν περάσει σχεδόν δεκαπέντε χρόνια από τότε που  η χώρα μας αναστατώθηκε με το θέμα της μη αναγραφής του Θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Πολύς θόρυβος χωρίς ουσία.

Θυμίζω τους πρωταγωνιστές: πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης - αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Πολύ δυναμική η αντίδραση της εκκλησίας, αλλά και πολύ σταθερή η στάση του πρωθυπουργού κι ας δεχόταν εισηγήσεις και πιέσεις «να μην τα βάζει με την εκκλησία», γιατί. θα χάσει πολλούς ψηφοφόρους. Ο μικρός το δέμας πρωθυπουργός ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στην κινητοποίηση που οργάνωνε ο μακαριστός Χριστόδουλος, ο οποίος χρησιμοποίησε (ως μη ώφειλε) το «χριστεπώνυμον πλήρωμα» σε συλλαλητήρια (πολύ πεζή  έκφραση βλέπετε), τα οποία γρήγορα ονομάστηκαν λαοσυνάξεις.

Το δυστύχημα είναι ότι υπέγραψε το χαρτί του Χριστόδουλου και ο αρχηγός της ΝΔ τότε και μετέπειτα πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής! Σίγουρα δε θέλει να του θυμίζει κανείς το «ατόπημα» αυτό.

Και για να εκτιμήσουμε για ποιο λόγο έγινε όλη αυτή η φασαρία αρκεί να θυμηθούμε ότι το 2004, με πρωθυπουργό πλέον τον Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο αρχιεπίσκοπος μαζί του, αλλά κανείς από τους δυο δεν έθεσε θέμα ταυτοτήτων  και δημοψηφίσματος για την αναγραφή του Θρησκεύματος, όπως κατά κόρον έκανε ο αρχιεπίσκοπος προεκλογικά, όταν επικαλούνταν τη συγκέντρωση 3 εκατομμυρίων υπογραφών!

Η δουλειά τους  είχε γίνει πλέον και άλλαξαν οι πολιτικές προτεραιότητες και των  δύο!!!

Γιάννης Μακρής

Προσαρμοσμένη αναζήτηση