Μαντούρο: “Οδυνηρή ιστορία στην Ελλάδα – Τράπεζες κλειστές και εντάσεις”

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 11:55 Μαντούρο: “Οδυνηρή ιστορία στην Ελλάδα – Τράπεζες κλειστές και εντάσεις”
Την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αναφέροντας τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ και τις εντάσεις που δημιουργούνται πριν το δημοψήφισμα περιέγραψε ο Ολλανδός μέσος του ΠΑΟΚ σε ΜΜΕ της πατρίδας του
 
Συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα "De Telegraaf" έδωσε ο Χέντβιχες Μαντούρο και αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας, σχετικά με το δημοψήφισμα και τις κλειστές τράπεζες.

Ο Ολλανδός μέσος -μιλώντας στην «telegraaf.nl»- ανέφερε: «Σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ εκείνων που ήθελαν τη συμφωνία με τους πιστωτές και αυτών που δεν ήθελαν. Οι απεργίες γίνονται όλο και περισσότερες», τόνισε ο μέσος του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια μίλησε για το γνωστό θέμα των κλειστών τραπεζών:

«Η ιστορία είναι οδυνηρή. Οι τράπεζες είναι κλειστές και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους χωρίς κάρτα αναλήψεων. Τη μέρα που άνοιξαν, οι ηλικιωμένοι έδειχναν το βιβλιάριό τους και έπαιρναν τα 120 ευρώ από τη σύνταξή τους κάτω από τον καυτό ήλιο και αφού περίμεναν για ώρες στην ουρά».

Μάλιστα, ο Μαντούρο ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει επηρεάσει και τους Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ: «Ο περιορισμός ανάληψης μέχρι 60 ευρώ την ημέρα, άγγιξε και τους Έλληνες παίκτες. Αν η κατάσταση χειροτερέψει, το πιο πιθανό είναι να κάνουν μια συμφωνία με την ομάδα, ώστε να παίρνουν τον μισθό τους σε μετρητά. Πρέπει να υπάρξει μια άμεση λύση για την Ελλάδα. Ό,τι και να αποφασιστεί μέσω του δημοψηφίσματος την Κυριακή, δεν έχει σημασία. Πρέπει να υπάρξει σαφήνεια, γιατί υπάρχει και αρκετή πίεση».
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση