Αργεντινή - Γαλλία: Η τέταρτη συνάντηση τους σε Μουντιάλ θα γράψει ιστορία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 14:45 Αργεντινή - Γαλλία: Η τέταρτη συνάντηση τους σε Μουντιάλ θα γράψει ιστορία

Αργεντινή και Γαλλία θα διεκδικήσουν την κούπα του Μουντιάλ στον τελικό της Κυριακής (18/12) στο Κατάρ. Οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν για τέταρτη φορά σε παγκόσμιο κύπελλο.

Η Αργεντινή και η Γαλλία επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά στα ημιτελικά του Μουντιάλ και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.  Ο Λιονέλ Μέσι θα αντιμετωπίσει τον συμπαίκτη του στην Παρί, Κιλιάν Εμπαπέ, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται για τέταρτη φορά σε επίπεδο Μουντιάλ. Ο νικητής θα γράψει ιστορία, καθώς θα ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου για τρίτη φορά.

Η Αργεντινή έχει το προβάδισμα

Η Αργεντινή έχει το προβάδισμα στα παιχνίδια με τη Γαλλία σε επίπεδο Μουντιάλ, μετρώντας δύο νίκες κόντρα στους τρικολόρ.

Η πρώτη συνάντηση της Αργεντινής με τη Γαλλία έγινε στην παρθενική διοργάνωση του 1930 στην Ουρουγουάη. Η Αλμπισελέστε είχε νικήσει τη Γαλλία με 1-0 χάρη σε γκολ του Λουίς Μόντι στη φάση των ομίλων.

Η δεύτερη συνάντησή τους σημειώθηκε το 1978, ξανά στη φάση των ομίλων. Η Αργεντινή επιβλήθηκε 2-1 της Γαλλίας, με τον Ντανιέλ Πασαρέλα με πέναλτι να ανοίγει το σκορ. Ο Μισέλ Πλατινί είχε ισοφαρίσει στο 60′, όμως ο Λεοπολντο Λούκε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Σέσαρ Λουίς Μενότι.

Το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι σε επίπεδο Μουντιάλ ήταν το 2018 στη Ρωσία, εκεί όπου η Γαλλία νίκησε με 4-3 την Αργεντινή σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με δύο ανατροπές.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι για να έρθει η ανατροπή της Αργεντινής με φοβερό γκολ του Ντι Μαρία και τέρμα του Μερκάδο.

Οι Γάλλοι απάντησαν στην ανατροπή με ανατροπή. Από το 57′ μέχρι το 68′ ο Μπενζαμέν Παβάρ και ο Εμπαπέ σημείωσαν τρία γκολ, γράφοντας το 4-2, με τον Αγκουέρο να διαμορφώνει το τελικό 4-3 στο 90′.

Να σημειωθεί ότι Γαλλία και Αργεντινή έχουν συναντηθεί ακόμα εννέα φορές σε φιλικά παιχνίδια. Η Αργεντινή έχει επικρατήσει στις τέσσερις εξ αυτών, η Γαλλία στις δύο, ενώ τρία παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Η τελευταία φιλική αναμέτρηση έγινε το 2010, με την αλμπισελέστε να επικρατεί με 2-0  χάρη σε γκολ των Γκουτιέρες και Μέσι.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση