Ευαγγελία Ψάρρα: Θέλει να αγωνιστεί με την κόρη της στους Ολυμπιακούς του 2024

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 13:59 Ευαγγελία Ψάρρα: Θέλει να αγωνιστεί με την κόρη της στους Ολυμπιακούς του 2024

Η Ευαγγελία Ψάρρα έχει γράψει ήδη ιστορία στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αλλά η τοξοβολία είναι οικογενειακή υπόθεση για εκείνη. Και τώρα στοχεύει να μετάσχει μαζί με την κόρη της, Μαρία Νασούλα, στους Αγώνες του Παρισιού, το 2024. 

Στο Τόκιο η Ευαγγελία Ψάρρα συμμετείχε για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες και έγινε η τέταρτη τοξοβόλος στον κόσμο που το πετυχαίνει αυτό. Τώρα, έχει στρέψει το βλέμμα της στο Παρίσι. Αν δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024, θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα- σε οποιοδήποτε άθλημα- που φτάνει τις επτά συμμετοχές. 

Σε αυτό το «ταξίδι» την καθοδηγεί ο σύζυγος και προπονητής της, Αλέξανδρος Νασούλας, ενώ συνοδοιπόρος της είναι η κόρη τους, Μαρία Νασούλα, η οποία ονειρεύεται να πάρει μαζί με τη μητέρα της το «εισιτήριο» για το Παρίσι.

Η προσπάθεια για την εξασφάλιση της πρόκρισης ξεκινά και για τις δύο από το Γκραν πρι του Λίλεσαλ (2-9/4). Εκεί θα δοθούν «εισιτήρια» για τη συμμετοχή στα European Games 2023, στην Κρακοβία και ακολουθεί μια μακρά διαδικασία διεθνών διοργανώσεων. 

«Ήδη, η Ελλάδα έχει μια κάρτα γυναικών για τη συμμετοχή στα European Games, που κερδίσαμε εγώ και η Μαρία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο 2022 και τώρα θα προσπαθήσουμε για την ομαδική, δηλαδή τρεις συμμετοχές», δήλωσε στο ΑΠΕ η Ευαγγελία Ψάρρα.

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες δεν είναι κάτι απλό και δεν τελειώνει αμέσως, υπογράμμισε. «Είναι δύο χρόνια σχεδόν, που θα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση και σίγουρα με το επίπεδο των αθλητών παγκοσμίως δεν είναι και εύκολο να το πετύχεις», συμπλήρωσε. 

«Θα πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό, πως κι αν τελικά δεν το καταφέρω -είτε ατομικά είτε ομαδικά μαζί με τη Μαρία- είναι η στάση ζωής μου τέτοια, που δεν θα πω πως τελειώνει εδώ. Δεν θα το χαρακτηρίσω ποτέ σαν αποτυχία, μετά από τόσα χρόνια», τόνισε η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας.

Η Μαρία Νασούλα από την πλευρά της εξέφρασε τη μεγάλη της επιθυμία να μετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, αλλά χαριτολογώντας πρόσθεσε ότι βασικός στόχος «είναι η συμμετοχή σε οχτώ Ολυμπιακούς αγώνες, για να ξεπεράσω το ρεκόρ της μαμάς μου». 

Ευαγγελία Ψάρρα: Υπερτερεί ο ρόλος της μητέρας 

Η Ευαγγελία Ψάρρα προπονείται μαζί με την κόρη της. «Υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες αφορούν περισσότερο στη διαχείριση του χρόνου και των δυο μας ώστε να ταιριάξουμε τα ωράριά μας», σημείωσε. 

«Δεν είναι εύκολο για μια μητέρα να προσπαθεί να το ισορροπήσει», παραδέχθηκε, αλλά ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη σχέση, υπερτερεί ο ρόλος της μητέρας.

Για την Μαρία Νασούλα, ήταν «σχεδόν αυτονόητο» ότι θα ασχοληθεί με την τοξοβολία. Εξάλλου, «παντού μέσα στο σπίτι είχαμε τόξα. Οι γονείς μου ασχολούνται με την τοξοβολία, οπότε δύσκολο να ξεφύγεις... Η αλήθεια είναι πως δοκίμασα και άλλα αθλήματα παράλληλα, η τοξοβολία όμως τελικά με κέρδισε», εξήγησε. 

Κάποιες φορές, είναι θετική η κοινή πορεία με τη μητέρα της, συνέχισε. «Για παράδειγμα σε έναν αγώνα πέρυσι που λιποθύμησα στο γήπεδο, με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι η μητέρα μου ήταν εκεί. Αισθάνθηκα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά», εξήγησε. 

Όμως, παραδέχθηκε ότι, «το να είμαι με τη μητέρα μου σε αγώνες, δεν μου επιτρέπει να έχω την αυτονομία που θα ήθελα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση