Με Πετρούνια και Μιλλούση στην Αττάλεια η Εθνική για το Ευρωπαϊκό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 15:20 Με Πετρούνια και Μιλλούση στην Αττάλεια η Εθνική για το Ευρωπαϊκό

Με ένα μείγμα έμπειρων και νέων αθλητών και αθλητριών, θα παραταχθούν οι Εθνικές ομάδες ενόργανης γυμναστικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών της Αττάλειας, από τις 11 έως τις 16 Απριλίου.

Η ελληνική αποστολή της ρυθμικής γυμναστικής αναχωρεί σε δύο κλιμάκια, σήμερα (8/4) και αύριο (9/4) για την Αττάλλεια όπου την Μεγάλη Τρίτη ξεκινά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μία διοργάνωση όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει να προσθέσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του και να γράψει ιστορία (θα γίνει πολυνίκης του θεσμού με επτά χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα), ενώ παρούσα θα είναι και η σύζυγός του, Βασιλική Μιλλούση, η οποία αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Μαζί τους θα είναι ακόμη στην αποστολή οι Αλκίνοος Γραικός, Νίκος Ηλιόπουλος, Απόστολος Κανέλλος, Αντώνης Τανταλίδης, Στέφανος Τσολακίδης, Χριστίνα Κιόση, Αθανασία Μεσίρη, Αρετή Παγώνη και Μαγδαληνή Τσιώρη.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αττάλειας δεν δίνει απευθείας εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», αλλά αποτελεί κριτήριο πρόκρισης (μέσα από το ομαδικό και από το σύνθετο ατομικό) για το φετινό προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας.

Ο ομαδικός αγώνας, τόσο σε Άνδρες όσο και σε Γυναίκες, θα διεξαχθεί με σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 από αυτούς αγωνίζονται σε κάθε όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη), χρησιμεύοντας παράλληλα ως προκριματικός για τα ατομικά αγωνίσματα.

Παράλληλα, οι Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης και Στέφανος Τσολακίδης θα αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό, ο Απόστολος Κανέλλος σε πέντε όργανα (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο) και ο πρωτοεμφανιζόμενος με την Εθνική Ανδρών Αλκίνοος Γραικός θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε τρία όργανα (έδαφος, πλάγιος ίππος, μονόζυγο), χωρίς οι δικές του επιδόσεις να λαμβάνονται υπόψη στον ομαδικό αγώνα.

Ο προκριματικός των ανδρών θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τρίτη (11/4), με την ελληνική ομάδα να συμμετέχει στον 2ο από τους τρεις ομίλους (14:00 - 16:55).

Επιστρέφει μετά από 4,5 χρόνια η Μιλλούση

Στην κατηγορία Γυναικών, η διοργάνωση της Αττάλειας σηματοδοτεί την επιστροφή της Βασιλικής Μιλλούση στους αγώνες ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια. Μαζί της θα αγωνιστούν αθλήτριες που στην πλειοψηφία τους δεν είχαν ακόμη γεννηθεί όταν εκείνη πραγματοποιούσε την πρώτη της Ολυμπιακή συμμετοχή, το 2000 στο Σίδνεϊ.

Η 23χρονη Χριστίνα Κιόση, που κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει την τραυματισμένη Ελβίρα Κατσάλη, η 19χρονη Μαγδαληνή Τσιώρη, η 17χρονη Αρετή Παγώνη, καθώς και η 15χρονη Αθανασία Μεσίρη, η οποία θα κάνει ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών.

Όλες οι Ελληνίδες έχουν δηλωθεί και στα τέσσερα όργανα (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος) και η τελική επιλογή θα γίνει επί τουρκικού εδάφους, μετά την επίσημη προπόνηση στο στάδιο των αγώνων. Ο προκριματικός των γυναικών θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη (12/04) και η Εθνική ομάδα έχει κληρωθεί στον 1ο από τους τέσσερις ομίλους (10:00 - 12:00).

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση