Ο Τόμας Γούοκαπ έγινε και επίσημα Έλληνας πολίτης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 11:02 Ο Τόμας Γούοκαπ έγινε και επίσημα Έλληνας πολίτης

Με τη σφραγίδα του ΦΕΚ ο Τόμας Γουόκαπ είναι και επίσημα Έλληνας πολίτης.

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι με κάθε επισημότητα Έλληνας πολίτης, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει αποστείλει επιστολή του προς την ΕΟΚ κατά την οποία ζητούσε εξέφραζε τη σχετική του επιθυμία.

Πλέον ο «Θωμάς» έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, δηλώνοντας πως αισθάνεται τη χώρα μας ως πατρίδα του.

Μία μέρα μετά το ρεπορτάζ του Gazzetta, που αποκάλυψε πρώτο την είδηση, ο Γουόκαπ πολιτογραφήθηκε Έλληνας, με τη σφραγίδα του ΦΕΚ το οποίο υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Γουόκαπ κίνησε ο ίδιος τις διαδικασίες και μετά το Προεδρικό Διάταγμα είναι Έλληνας πολίτης, λαμβάνοντας την υπηκοότητα. Μάλιστα ο ίδιος δεσμεύτηκε να επιστρέψει το διαβατήριό του σε περίπτωση που μελλοντικά αρνηθεί να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής.

Η πολιτογράφηση του Γουόκαπ έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, κατά την οποία μίλησε ελληνικά και υποσχέθηκε να τα μάθει καλύτερα στα επόμενα τέσσερα χρόνια που σκοπεύει να παραμείνει στο Λιμάνι.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση