Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Η φιλοδοξία για τη νίκη με έφερε εδώ»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 18:20 Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Η φιλοδοξία για τη νίκη με έφερε εδώ»

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, παρουσία του ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκης.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στις δηλώσεις του ως νέος προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τη φιλοσοφία του και εξήγησε τι θέλει να δει από τους παίκτες του, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ:

“Eυχαριστώ πολύ τον πρόεδρο Μαρινάκη και την ευκαιρία που μου δίνει. Με το που μπαίνει κάποιος στο προπονητικό κέντρο, καταλαβαίνει πως το dna είναι του νικητή που θέλει μόνο να κερδίζει και να παίρνει χαρές. Ευχαριστώ τον Αντόνιο για την ευκαιρία να στήσουμε πράγματα μαζί. Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τίτλους, κατακτήσεις στον σύλλογο αυτό, να αφήσουμε μία θετική εικόνα με την παρουσία μας.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε φιλόδοξοι, είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα τους και το αποδεχόμαστε με μεγάλο κίνητρο. Βρισκόμαστε εδώ γεμάτη φιλοδοξία και με όρεξη για δουλειά. Θέλουμε να δουλέψουμε ομαδικά, να δώσουμε ώθηση στην ομάδα. Γι’ αυτό όταν μας κάλεσαν εδώ να γίνουμε μέλη του θρύλου, δεν είχαμε αμφιβολία. Είμαι γεμάτος όρεξη, να δουλέψουμε σκληρά και να κάνουμε τα βήματα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε”.

Για την πίεση που θα συναντήσει: “Ο λόγος που αμέσως πείστηκα να επιλέξω τον Ολυμπιακό είναι ακριβώς αυτό, είχα πληροφορηθεί για τον απαιτητικό κόσμο και την ανάγκη επιστροφών στις επιτυχίες. Πίστευα ότι στην καριέρα μου είναι η κατάλληλη στιγμή για να το προσφέρω. Είμαστε γεμάτοι φιλοδοξία, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στις επιτυχίες και να εκπληρωθούν οι στόχοι. Η φιλοδοξία για τη νίκη μάς έφερε εδώ, φυσικά για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά από την αρχή, να χτίσουμε ομάδα που θα ανταπεξέλθει στο ύψος των περιστάσεων, να προσφέρουμε στο dna”.

Για το τι θέλει από τους παίκτες του: “Αυτό που θέλω από τους παίκτες είναι να βγάλει ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μοιράζονται την ίδια νοοτροπία και να βελτιώνονται, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να μπορεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Φυσικά, στον 1ο προκριματικό που θα έχουμε στις 10 Αυγούστου. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να γινόμαστε δύσκολοι για τον αντίπαλο. Να παίζουμε για τη νίκη, να αγωνιζόμαστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και να ξεσηκώνουμε τον κόσμο μας με τον καλύτερο τρόπο”.

Για τον αριθμό παικτών στο ρόστερ: “Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δώσω ακριβή αριθμό των ποδοσφαιριστών που θέλω στην ομάδα μου, είναι η στιγμή για να γίνουν οι εκτιμήσεις στους παίκτες, να τους αξιολογήσω. Έχω κάνει φυσικά τη μελέτη μου, αλλά θέλω να γνωρίσω τους πάντες ακόμη καλύτερα. Είναι σημαντική η προσωπική επαφή. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις, χωρίς όρια, δεν έχει σημασία ο αριθμός, αλλά το σημαντικό είναι να έχουμε επιτυχία στις επιλογές μας”.

Για τα συστατικά που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός: “Για όλους μας γίνεται μία νέα αρχή, όλοι προσπαθούμε να πάμε σε νέα στάδιο. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα έχει μέλλον και συνέχεια. Πρέπει να έχουμε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεσή μας. Παίκτες με εμπειρία, ταλέντα. Αν έχεις μελετήσει την πορεία μου, παίκτες που δούλεψαν μαζί μου ανέβασαν το επίπεδό τους. Επιμένω ότι με καθημερινή δουλειά και με συνεχόμενη όρεξη για βελτίωση, αυτό είναι το κλειδί, να έχουμε την ίδια νοοτροπία. Οι διοργανώσεις απαιτούν διαφορετικά πράγματα. Να είμαστε ικανοί ως ομάδα να δώσουμε την απάντηση”.

Για τα τακτικά χαρακτηριστικά που θέλει: “Να παίζουμε για τη νίκη, να αξιοποιούμε τις αρετές των ποδοσφαριστών, να είμαστε γρήγορη, με ενέργεια, ένταση και με ποιότητα για να μπορεί να κερδίζει. Φυσικά να μπορεί να ανταποκριθεί στις διαφοροποιήσεις των διοργανώσεων. Μιλάμε για το στιλ. Για να κερδίσεις χρειάζεσαι πολλά και διαφορετικά στιλ, άρα ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Υπάρχουν διαφορετικά στιλ, πρέπει να είμαστε μία ομάδα έξυπνη”.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση