EURO U21: Η Αγγλία επικράτησε της Ισπανίας 1-0 και κατέκτησε το τρόπαιο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 22:43 EURO U21: Η Αγγλία επικράτησε της Ισπανίας 1-0 και κατέκτησε το τρόπαιο

Η Αγγλία κατέκτησε το Euro U21, κερδίζοντας στον τελικό της διοργάνωσης την Ισπανία με 1-0, με τους Άγγλους μάλιστα να μην δέχονται γκολ σε όλο το τουρνουά.

Ήρωας των Άγγλων ήταν αναμφίβολα ο τερματοφύλακας της ομάδας Τζέιμς Τράφορντ, καθώς απέκρουσε πέναλτι των Ισπανών στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, μια επέμβαση η οποία επί της ουσίας έδωσε το τρόπαιο στην Αγγλία.

Το γκολ που έμελλε να κρίνει τον τελικό, σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, από τον μέσο της Λίβερπουλ, Κέρτις Τζόουνς.

Κάπως έτσι τα «τρία λιοντάρια» τα οποία σε όλο το τουρνουά κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στη διοργάνωση, κατέκτησαν το τρόπαιο, απέναντι σε μια ομάδα με σαφώς πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Αγγλία(Λι Κάρσλι): Τράφορντ, Γκάρνερ, Χάργουντ-Μπέλις, Κόλγουιλ, Άρονς, Πάλμερ (83′ Έλιοτ), Γκόμες (73′ Σκιπ), Τζόυνς, Σμιθ-Ρόου (66′ Μαντουέκε), Γκόρντον (83′ Γκόρντον), Γκιμπις-Γουάιτ (73′ Άρτσερ).

Ισπανία(Σαντιάγο Ντένια): Τενάς, Β. Γκόμεθ (73′ Μπαρανετσέα), Παρέδες, Πατσέκο, Μιράντα, Μπλάνκο (73′ Καμέλο), Μπαένα (59′ Ορόθ), Ρόδρι (59′ Ρικέλμε), Σανθέτ (59′ Βέιγα), Σ. Γκόμες, Αμπέλ Ρουίθ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση