ΕΠΟ - ΚΕΔ: «Ξένοι διαιτητές μόνο όπου είναι δυνατόν»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 15:23 ΕΠΟ - ΚΕΔ: «Ξένοι διαιτητές μόνο όπου είναι δυνατόν»

Η ΚΕΔ της ΕΠΟ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία και σημειώνει ότι η UEFA έχει αποσύρει τη στήριξή της για ξένους διαιτητές στην ελληνική Super League 1 και έτσι θα σφυρίζουν κυρίως Έλληνες τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Παρά τη συμφωνία των ομάδων για ξένους διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι της Super League 1, ΚΕΔ και ΕΠΟ υποστηρίζουν ουσιαστικά ότι αυτό δεν θα είναι εύκολα εφικτό και ως εκ τούτου, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε φέτος και Έλληνες διαιτητές στα ματς των “μεγάλων”.

Η ενημέρωση από την ΕΠΟ

«Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin,  η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται  ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα  ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».

Πηγλη: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση