ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία σε «μοιρασμένο» ντέρμπι στη Super League 1

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 00:01 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία σε «μοιρασμένο» ντέρμπι στη Super League 1

Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία 11 με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Super League 1.

Σε ένα παιχνίδι με γκολ, ευκαιρίες, σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά και σημαντικές αποφάσεις του VAR, η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Πόνσε στο 22′, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Ελ Κααμπί στο 38′ και το σκορ δεν άλλαξε στη συνέχεια. Οι δύο ομάδες πήραν έτσι από ένα βαθμό, με τους Πειραιώτες να έχουν την πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Super League 1.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ντέρμπι της OPAP Arena και προσπάθησε να “πιέσει” από τα πρώτα λεπτά για ένα γκολ. Έχασε έτσι την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούμπερ στο 6ο λεπτό. Με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή, ο Ελβετός εξτρέμ έστειλε την μπάλα προς την εστία του Ολυμπιακού, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.

Η ΑΕΚ κέρδισε και πέναλτι στο 12′ σε μαρκάρισμα του Κίνι στον Ρότα, αλλά το VAR άλλαξε την απόφαση του διαιτητή του αγώνα και η παράβαση ακυρώθηκε, καθώς ο μπακ της Ένωσης φάνηκε να… βούτηξε στο video της φάσης.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε να είναι πιο επιθετική και είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 18′, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, ο Μοχαμαντί πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Πασχαλάκης έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Το γκολ ήρθε τελικά για την ΑΕΚ στο 22′, με τον Ρότα να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το γύρισμα από δεξιά, για να πεταχτεί ο Πόνσε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ εξ επαφής, να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους στο ματς.

Η Ένωση έβαλε έτσι “φωτιά” στο γήπεδο, άλλαξε όμως και την εικόνα του ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, για να γίνει πιο επιθετικός.

Έχασε έτσι μία μεγάλη ευκαιρία στο 30′ με τον Μασούρα να πιάνει ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Όχι όμως για πολύ, αφού 8 λεπτά αργότερα, ο Ποντένσε έκανε πανέξπυνη μπαλιά προς τον Ελ Κααμπί και αυτός με τρομερό τελείωμα με κεφαλιά “ψαράκι”, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για την ισοφάριση της ομάδας του Μαρτίνεθ σε 1-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει όμως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε πιο κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ και έψαξε ένα δεύτερο γκολ, χωρίς να καταφέρει όμως να δημιουργήσει σημαντικό κίνδυνο για την εστία του Στάνκοβιτς.

Αντίθετα, η ΑΕΚ “χτύπησε” στην πρώτη καλή στιγμή της στο 60′. Από ενέργεια του Πινέδα, ο Αραούχο υποδέχθηκε την μπάλα με υπέροχο τρόπο κοντά στο πέναλτι και πλάσαρε ιδανικά, βρίσκοντας δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε όμως μέσω του VAR, για χέρι του Μεξικανού μέσου της Ένωσης, στην αρχή της φάσης.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κάνουν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και τις φάσεις για γκολ να είναι μηδαμινές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή στο ντέρμπι ήρθε στο 82′ με ένα σουτ “φωτοβολίδα” του Ζίνι έξω από την περιοχή, που έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ΑΕΚ είχε και μία ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Πόνσε να μην προλαβαίνει να “τσιμπήσει” την μπάλα προ του Πασχαλάκη. Το 1-1 παρέμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη απώλεια βαθμών και την Ένωση να μην έχει ακόμη νίκη στην έδρα της, στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα (46’ Μήτογλου), Μουκουντί, Μοχαμάντι – Γιόνσον (46’ Πινέδα), Σιμάνσκι (75’ Ζίνι), Ελίασον (75’ Άμραμπατ), Τσούμπερ – Αραούχο (72’ Γαλανόπουλος), Πόνσε

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι – Καμαρά, Εσε (82’ Ορτέγκα) – Φορτούνης (70’ Ιμπόρα), Μασούρας (55’ Μπιέλ), Ποντένσε (54’ Σκάρπα) – Ελ Κααμπί (82’ Γιόβετιτς).

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση