Βίντεο:Ο εντυπωσιακός τρόπος που άναψαν τη φλόγα στους Ασιατικούς Αγώνες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 10:02 Βίντεο:Ο εντυπωσιακός τρόπος που άναψαν τη φλόγα στους Ασιατικούς Αγώνες

Οι αγώνες ξεκίνησαν με ένα χρόνο καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ άνοιξε τους 19ους Ασιατικούς Αγώνες σε μια πολύχρωμη τελετή στο Χανγκτσόου το Σάββατο, εγκαινιάζοντας ένα αθλητικό υπερθέαμα δύο εβδομάδων.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Περισσότεροι από 12.000 αθλητές από 45 χώρες θα αγωνιστούν σε 40 αθλήματα. Οι αγώνες θα διαρκέσουν έως τις 8 Οκτωβρίου.

Μπροστά στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και άλλους ηγέτες βρέθηκαν στο στάδιο, ο Σι άνοιξε επίσημα τους Αγώνες στο Ολυμπιακό στάδιο Χανγκζού χωρητικότητας 80.000 ατόμων, γνωστό και ως «ο Μεγάλος Λωτός».

Το βίντεο της έναρξης ήταν πολύ εντυπωσιακό με θέμα της τελετής να είναι το νερό. Μετά την εκπληκτική παρουσίαση που έδειξε τη σύγκρουση των παλιρροιών, της φύσης, της επιστήμης και της τεχνολογίας τη φλόγα άναψε ένας ψηφιακός λαμπαδηδρόμος από κοινού με έναν Κινέζο αθλητή. 

Η δημιουργία εντυπωσιακών εικόνων με την ψηφιακή τεχνολογία κυριάρχησαν στην τελετή έναρξης. Ο ποταμός Qiantang και η εμβληματική γέφυρα Gongchen που συνδέει την αρχαία και τη σύγχρονη εποχή προβάλλονταν απευθείας στη σκηνή μέσω του συντονισμού της επίγειας οθόνης και μέσω του σχεδιασμού τρισδιάστατων οπτικών εφέ και εικονικών εικόνων με γυμνό μάτι. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας 3D με γυμνό μάτι, της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έφερε μια νέα και συναρπαστική εμπειρία στους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο

Δείτε όλο το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση