Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2: «Μέταλλο» πρωταθλήτριας και διπλό με ανατροπή για την Ένωση στη Λεωφόρο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 23:07 Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2: «Μέταλλο» πρωταθλήτριας και διπλό με ανατροπή για την Ένωση στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League 1, με την Ένωση να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη με 2-1, μετά από φοβερή ανατροπή.

Παρότι έμεινε πίσω με γκολ του Τζούρισιτς μόλις στο 10′, η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς και να φύγει με σημαντικό διπλό από τη Λεωφόρο. Ο Τσούμπερ ισοφάρισε για την Ένωση στο 36′ και ο Πινέδα με τη βοήθεια και του VAR, διαμόρφωσε το τελικό σκορ μετά από άψογη αντεπίθεση στο 68′. 

Η ομάδα του Αλμέιδα πήρε έτσι τους τρεις βαθμούς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μείωσε τη διαφορά της από τους “πράσινους”, αλλά και από την κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, αλλά και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να “χτυπήσει” στους κενούς χώρους. Στο 7′ βρήκε έτσι και την πρώτη του ευκαιρία, με τον Βιλένα να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Στάνκβοτις να πέφτει στη γωνία του για να αποκρούσει.

Το γκολ δεν άργησε όμως να έρθει, αφού στο 10′, ο Τζούρισιτς με έναν τρομερό “κεραυνό” από πλάγια θέση, νίκησε στην κλειστή γωνία τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Μετά το γκολ του “τριφυλλιού” το παιχνίδι…. άνοιξε, με την ΑΕΚ να παίρνει σιγά σιγά μέτρα “πιέζοντας” για την ισοφάριση. Είχε έτσι και δύο πολύ καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία. Στην πρώτη, ο επιθετικός της Ένωσης πλάσαρε από κοντά, αλλά και από πλάγια θέση τον Μπρινιόλι, ο οποίος απέκρουσε και στη συνέχεια ο Βιλένα απέκρουσε πάνω στη γραμμή της εστίας, τη δεύτερη προσπάθειά του.

Ακόμη καλύτερη ήταν ευκαιρία στο 25ο λεπτό του αγώνα, με τον Λιβάι Γκαρσία να παίρνει από κοντά μία καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είπε ξανά “όχι” με νέα εξαιρετική επέμβαση.

Η ΑΕΚ κατάφερε πάντως να φθάσει στην ισοφάριση, με τον Τσούμπερ να βρίσκει δίχτυα στο 36′. Από μία σύγκρουση των Λιβάι Γκαρσία και Χουάνκαρ, η μπάλα στρώθηκε στον Ελβετό εξτρέμ της Ένωσης, κι αυτός με άψογο σουτ με τη μία, την έστειλε στα δίχτυα, για το 1-1 στο ντέρμπι.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο να επιτεθούν. Το ματς ήταν έτσι “ανοιχτό”, με την ΑΕΚ να έχει μία καλή στιγμή με άστοχο σουτ του Λιβάι Γακρσία στο 49′ και τον Παναθηναϊκό να “απαντάει” με ένα σουτ του Βιλένα με τη μία, το οποίο έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Η Ένωση ήταν τελικά αυτή που βρήκε το δεύτερο γκολ στο 69′. Ο Πισάρο “έσπασε” το οφσάιντ στην άμυνα των “πρασίνων” και με ωραίο γύρισμα προς την περιοχή, βρήκε τον Πινέδα, ο οποίος σκόραρε από κοντά για το 2-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και έφθασε κοντά στην ισοφάριση δύο φορές μέσα σε δύο λεπτά. Στο 73′ από σέντρα του Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με το ένα χέρι και από το κόρνερ, ο Αράο στο πρώτο δοκάρι δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα.

Το 2-1 παρέμεινε και μετά από ένα χαμένο τετ-α-τετ του Ελίασον για τους φιλοξενούμενους, αλλά και ένα σουτ του Σπόραρ μέσα από την περιοχή για τους “πράσινους”, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει στο τέλος τη νίκη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε έτσι τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, μετά από δύο απώλειες βαθμών σε τρεις αγώνες στο ξεκίνημα της Super League 1.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, γνώρισε την ήττα μετά από 3 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και “προσγειώθηκε” μετά και την επικράτηση επί της Βιγιαρεάλ στο Europa League.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι -Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (4’ λ.τ. Γεντβάι), Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς) – Ρούμπεν ( 71’ Αράο), Βιλένα- Τζούρισιτς (71’ Παλάσιος), Μαντσίνι (78’ Σπόραρ), Μπερνάρ – Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς (λ.τ. 59’ Σιμάνσκι), Μοχαμάντι (75’ Μάνταλος) – Γαλανόπουλος (63’ Γιόνσον), Πινέδα- Ελίασον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς (63’ Πισάρο) – Λιβάι (75’ Αραούχο)

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση