Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: Ισοπαλία μετά από συγκλονιστικό ντέρμπι στην 7η αγωνιστική της Super League 1

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023 21:47 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: Ισοπαλία μετά από συγκλονιστικό ντέρμπι στην 7η αγωνιστική της Super League 1

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα… τσουβάλι γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστικής τη Super League 1, αλλά χρειάστηκε ένα γκολ στην τελευταία φάση του ντέρμπι, για να πάρει την ισοπαλία με 2-2 στη Λεωφόρο.

Σε ένα πολύ “ανοιχτό” ματς, με δοκάρια και πολλές ευκαιρίες για γκολ, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο απειλητικός, αλλά ο ΠΑΟΚ πιο εύστοχος και βρέθηκε ένα λεπτό μακριά από τη σπουδαία νίκη στη Λεωφόρο, όμως ο Γερεμέγιεφ με… buzzer beater στο 90+6′ έσωσε την ισοπαλία για τους “πράσινους”.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν προηγηθεί δύο φορές με Τόμας και Ζίβκοβιτς, με τον Παλάσιος να ισοφαρίζει προσωρινά, για να έρθει ο Σουηδός επιθετικός του “τριφυλλιού” στην τελευταία φάση της αναμέτρησης και να γίνει “χρυσή” αλλαγή, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 για τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς, θέλοντας να “πιέσει” από την αρχή τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αό την πλευρά του είχε ως στόχο να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Οι “πράσινοι” είχαν όμως την πρώτη καλή στιγή στο ματς μόλις στο 2′, με τον Τζούρισιτς να κάνει όμορφη ενέργεια μέσα στην περιοχή και να σουτάρει προς την κλειστή γωνία του Κοτάρσκι, στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να είναι πιο επικίνδυνοι στο ματς και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ιωαννίδη και ένα ωραίο πλασέ του Τσέριν από το ύψος της περιοχής, που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι, στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης.

Οι Θεσσαλονικείς έψαξαν όμως τους κενούς χώρους και κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη δική τους ευκαιρία στο ματς. Στο 19′ ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κωνστανέλιας βρήκε λίγο την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και ο Τόμας με προβολή στο δεύτερο, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα και ο Παναθηναϊκός παρέμεινε επιθετικός, δημιουργώντας νέα καλή ευκαιρία στο 29′, με τον Κώτσιρα να κάνει φοβερό διαγώνιο σουτ από δεξιά, αλλά τον Κοτάρσκι να πέφτει στη γωνία του και να αποκρούει με το ένα χέρι.

Το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε όμως στο 32′. Μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη των παικτών του Γιοβάνοβιτς από δεξιά, ο Κετζιόρα “έκοψε” με τάκλιν προ του Μπερνάρ, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Παλάσιος στην περιοχή κι αυτός με διαγώνιο σουτ την έστειλε στο δοκάρι και στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, για το 1-1 στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε μάλιστα να φθάσει και στην ανατροπή πριν το ημίχρονο, αφού ο Κοτάρσκι έκανε λάθος έξω από την περιοχή και η μπάλα έφθασε στον Κώτσιρα, ο οποίος δίστασε να σουτάρει από μακριά σε κενή εστία, με τον Μπερνάρ να αστοχεί στην εξέλιξη της φάσης, σε σουτ από κοντά.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες με 1-1 στα αποδυτήρια, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει όμως ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να “πιέζει” στην επίθεση κι ο ΠΑΟΚ στις αντεπιθέσεις.

Στο 55′, οι γηπεδούχοι έφθασαν πρώτοι κοντά στο γκολ, με τον Χουάνκαρ να κάνει το γύρισμα από αριστερά, τον Ιωαννίδη να μην βρίσκει καλά την μπάλα, αλλά να τη στρώνει στον Παλάσιος, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μπροστά στην εστία.

Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” αμέσως, με τον Τόμας να… αγγίζει το γκολ με δυνατό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού, ενώ αμέσως μετά, η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά.

Στο 58ο λεπτό, ο “Δικέφαλος του Βορρά” έφυγε σε μία ακόμη αντεπίθεση στο ματς και ο Τάισον έκανε την ασίστ στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος “ζύγισε” το σουτ από δεξιά με το αριστερό πόδι και την έστειλε εκπληκτικά στο απέναντι “παραθυράκι” για το 2-1 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Τζούρισιτς και Μπερνάρ δεν έβαλαν δύσκολα στον Κοτάρσκι, ο οποίος ήταν σταθερός και σε ένα δυνατό σουτ του Βιλένα από μακριά.

Ο Ολλανδός είχε και ένα άστοχο σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Βέρμπιτς στο 85′ έκανε κακό πλασέ από πλεονεκτική θέση και ο Γέντβαι δεν κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά από κοντά τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Ο αμυντικός του “τριφυλλιού” είχε νέα κεφαλιά από κοντά στις καθυστερήσεις, με τον Κοτάρσκι να έχει ξανά “απάντηση”.

Όλα έδειχαν διπλό λοιπόν στη Λεωφόρο, αλλά στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έφθασε τελικά στην ισοφάριση. Ο Γερεμέγιεφ που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, πήρε την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας του ΠΑΟΚ, μετά από σέντρα ακριβείας του Μλαντένοβιτς από αριστερά και σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του “τριφυλλιού”, για το 2-2 στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ο Παναθηναϊκός έσωσε έτσι το βαθμό της ισοπαλίας και έμεινε ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Super League 1, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Θεσσαλονικείς.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση