Μάικλ Τζόρνταν: Με περιουσία $3 δισ. έγινε ο πρώτος αθλητής-μέλος της λίστας των 400 πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 10:24 Μάικλ Τζόρνταν: Με περιουσία $3 δισ. έγινε ο πρώτος αθλητής-μέλος της λίστας των 400 πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ

Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών είναι στο Νο379 της λίστας.

Ιστορία για άλλη μια φορά έγραψε ο Μάικλ Τζόρνταν.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ο "Air", που κέρδισε 6 πρωταθλήματα με τους Σικάγο Μπουλς στο NBA έγινε ο πρώτος επαγγελματίας αθλητής που μπήκε στην λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ για το έτος 2023.

Ο Μάικλ Τζόρνταν που πούλησε πρόσφατα τους Σάρλοτ Χόρνετς έχει σύμφωνα με το Forbes περιουσία που αγγίζει τα 3 δισ. και είναι στο Νο379 της λίστας. Στο Νο1 με περιουσία που φτάνει τα 251 δισ είναι ο Έλον Μασκ, στο Νο2 ο Τζεφ Μπέζος με 161 και στο Νο3 ο Λάρι Έλισον με 158!

Ο Τζόρνταν έγινε το 2014 ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που ξεπέρασε το 1δισ (περιουσία) και ακολούθησαν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Τάιγκερ Γουντς.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά και μετά την πώληση των Χόρνετς η περουσία του εκτοξεύτηκε στα 3 δισ.

Στις 15 σεζόν του στο ΝΒΑ, κέρδισε 94 εκατομμύρια δολάρια και ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος το 1997 και το 1998. Αλλά ήταν εκτός γηπέδου όπου ο Τζόρνταν κέρδιζε περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια (προ φόρων) κατά τη διάρκεια της καριέρας του από την συνεργασία του με εταιρείες όπως McDonald's, Gatorade, Hanes και, φυσικά, η Nike.

Τα πρώτα Air Jordans που κυκλοφόρησαν το 1985 από τη Nike κόστισαν 65 δολάρια και το 2020 τα ίδια παπούτσια με την υπογραφή του πουλήθηκαν για 560.000 δολάρια στον οίκο Sotheby's. Μόνο το 2022, η Nike ανέφερε ότι η συνεργασία της με τον Τζόρνταν - η οποία ξεκίνησε το 1984 - απέφερε έσοδα 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία, αντιπροσωπεύοντας το εκπληκτικό 11% των συνολικών πωλήσεων της Nike.

Ο Τζόρνταν έγινε ο πρώτος μαύρος ιδιοκτήτης του πρωταθλήματος όταν αγόρασε την Charlotte για 275 εκατομμύρια δολάρια το 2010, όταν ήταν γνωστοί ως Bobcats.

Πούλησε το μερίδιό του αυτό το καλοκαίρι για ένα εκπληκτικό ποσό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων - πολύ πάνω από την εκτίμηση του Forbes για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια και τη δεύτερη υψηλότερη τιμή πώλησης στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Πηγή:  Forbes

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση