Κηφισιά - ΑΕΚ 1-1: Γκέλα για την Ένωση στην Καισαριανή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 22:14 Κηφισιά - ΑΕΚ 1-1: Γκέλα για την Ένωση στην Καισαριανή

Η ΑΕΚ μπορεί να ήταν καλύτερη από την Κηφισιά, ωστόσο πλήρωσε την επιθετική της δυστοκία, με αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να μην καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη στο γήπεδο της Καισαριανής. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και σε συνδυασμό με την εκπληκτική βραδιά του τερματοφύλακα της Κηφισιάς Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλου, η Ένωση δεν μπόρεσε να κερδίσει στην Καισαριανή, με αποτέλεσμα να δει την διαφορά της από την 1η θέση να αυξάνεται στους τέσσερις βαθμούς.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ σκόραρε στο 8ο λεπτό του παιχνιδιού, ωστόσο το γκολ του Έκι Πόνσε ακυρώθηκε για οφσάιντ, καθώς ο Νκλας Ελίασον που έδωσε την πάσα στον Αργεντινό ήταν εκτεθειμένος.

Στο 16΄ ο Ελίασον μετά από όμορφη ενέργεια έβγαλε μια ωραία σέντρα στον Πόνσε, με τον φορ της ΑΕΚ να κάνει τη δυνατή κεφαλιά, την οποία ο Αναγνωστόπουλος της Κηφισιάς απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 28ο λεπτό η ΑΕΚ σκόραρε και πάλι, ωστόσο το γκολ της Ένωσης ακυρώθηκε ξανά για οφσάιντ, καθώς ο Ελίασον που ήταν ο παίκτης που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ήταν χιλιοστά μπροστά από την άμυνα της Κηφισιάς.

Σταδιακά ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε, με τους γηπεδούχους χάρη στη διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοσαν να μπλοκάρουν την ΑΕΚ.

Με αυτό τον τρόπο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει σκορ σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά έδειξε περισσότερη διάθεση, με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να παίζουν με μεγαλύτερη ένταση στο γήπεδο.

Κάπως έτσι στο 57ο λεπτό η Ένωση πέτυχε το πολυπόθητο γκολ, όταν μετά από γύρισμα του Σιντιμπέ, ο Σνιντερλέν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στη προσπάθεια που έκανε να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΚ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της στο γήπεδο, με τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων» να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0.

Κάτι που η Κηφισιά εκμεταλλεύτηκε, καθώς στο 85ο λεπτό μετά από μια φάση διαρκείας, ο Βαφέας εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Σιντιμπέ, με τον Έλληνα αμυντικό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-1.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει ξανά γκολ στο 88ο λεπτό με τον Άμραμπατ, ωστόσο για τρίτη φορά στο παιχνίδι το τέρμα της Ένωσης δεν μέτρησε και ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Κάπως έτσι η ομάδα του Αλμέιδα δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο στην Καισαριανή απέναντι στην Κηφισιά και άφησε δυο πολύτιμους πόντους σε ένα παιχνίδι που στάθηκε εξαιρετικά άτυχη. 

Με αυτό τον τρόπο οι «κιτρινόμαυροι» παρέμειναν στην 3η θέση της βαθμολογίας και πλέον βρίσκονται στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα μέσα στη μέρα πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την έδρα της Λαμίας.

Οι συνθέσεις

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναιντερλάν, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73′ Τετέι), Αντερέγκεν (89′ Αντούνες), Παρράς (83′ Λούμορ), Οζέγκοβιτς (73′ Μπιφουμά).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Κάλενς (83′ Πήλιος), Μοχαμάντι, Γαλανόπουλος, Ελίασον, Γιόνσον (62′ Πινέδα), Πισάρο (62′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (83′ Μάνταλος), Πόνσε (62′ Λιβάι Γκαρσία).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση