Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-4: Ιστορικός θρίαμβος για τους Θεσσαλονικείς στο Φάληρο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2023 21:53 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-4: Ιστορικός θρίαμβος για τους Θεσσαλονικείς στο Φάληρο

Ο ΠΑΟΚ έστησε ένα απίστευτο “πάρτι”στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και “διέλυσε” τον Ολυμπιακό με 4-2 για τη 10η αγωνιστική της Super League 1 σε ένα ιστορικό θρίαμβο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί από του ξεκίνημα του αγώνα, με την ομάδα του Λουτσέσκου να “χτυπάει” στους κενούς χώρους με φοβερές αντεπιθέσεις και να “συντρίβει” τους Πειραιώτες. Ο Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ από το πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια, ο Τόμας με δύο γκολ και ο Οζντόεφ με ένα ακόμη, “σφράγισαν” την σπουδαία νίκη της ομάδας τους. Ο Φορτούνης πέτυχε το γκολ της τιμής στο φινάλε της αναμέτρησης για την ομάδα του Μαρτίνεθ, η οποία βρήκε και ένα δεύτερο στην τελευταία φάση του ματς, αλλά δεν απέτρεψαν το απίθανο κάζο στο Φάληρο.

Το παιχνίδι

Με καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να επιτεθούν από τα πρώτα λεπτά και ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 12′ με ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επικίνδυνος στη συνέχεια, αλλά τα “χαλούσε” στην τελική πάσα, ενώ ο Ολυμπιακός έφθασε ξανά πιο κοντά στο γκολ στο 23′.

Από ωραίο γύρισμα του Φορτούνη από δεξιά, ο Ποντένσε έκανε το πλασέ εξ επαφής, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Στο 26′ ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με ένα καλό σουτ του Κουλιεράκη μέσα στην περιοχή που πέρασε λίγο άουτ και στη συνέχεια “πάγωσε” το “Καραϊσκάκης”.

Με τους Πειραιώτες να έχουν πάρει μέτρα στο γήπεδο, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ξανά κενούς χώρους και ο Ζίβκοβιτς με πλασέ με τη μία, μετά από γύρισμα από αριστερά, νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 στο ντέρμπι.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ “πίεσε” στη συνέχεια για την άμεση ισοφάριση, αλλά το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” έκανε αλλαγή τον Αλεξανδρόπουλο με τον Μασούρο και το κενό στο κέντρο δεν άργησε να φανεί.

Σε μία αντεπίθεση μάλιστα του ΠΑΟΚ, ο Πορόζο με σκληρό μαρκάρισμα στον Τόμας μέσα στην περιοχή, επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να σκοράρουν από τη βούλα του πέναλτι. Ο Ισπανός επιθετικός εκτέλεσε εξαιρετικά και έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Ακολούθησε “καταιγίδα” επιθέσεων από τους Θεσσαλονικείς στο τρανζίσιον, με τον Τόμας και τον Οζντόεφ να ολοκληρώσουν με γκολ δύο τρομερές ομαδικές προσπάθειες των παικτών του Λουτσέσκου, για ένα ανεπανάληπτο 4-0 στο 75′.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βρει έτσι και περισσότερα γκολ, αλλά στο φινάλε “χαλάρωσε” και ο Ολυμπιακός βρήκε δύο τέρματα πριν τη λήξη. Ο Φορτούνης ήταν ο μόνος που συνέχισε να “πιέζει” για τους Πειραιώτες και με δικό του -πανέμορφο- γκολ και ασίστ στον Μασούρα στις καθυστερήσεις, η ομάδα του Μαρτίνεθ μείωσε στο τελικό 4-2. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έφυγε όμως θριαμβευτής από το Φάληρο και έφθασε στο -1 από τον Ολυμπιακό, που έχει ένα μηδενισμό και -1 βαθμό, από το προηγούμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Πορόζο, Κίνι (64’ Σολμπάκεν), Έσε (82’ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46’ Μασούρας), Ποντένσε (72’ Σκάρπα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (72’ Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (89’ Σβαμπ), Μεϊτέ (89’ Τσιγγάρας), Μουργκ, Τάισον (73’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (89’ Τζίμας), Τόμας (82’ Ντεσπόντοφ).

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση