Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-2: Ηγέτης και «λυτρωτής» ο Κώστας Φορτούνης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 22:28 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-2: Ηγέτης και «λυτρωτής» ο Κώστας Φορτούνης

Η είσοδος του Κώστα Φορτούνη ήταν ο… καταλύτης για το πέρασμα του Ολυμπιακού από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης (2-0). Ο ηγέτης των Πειραιωτών σκόραρε λίγο μετά την είσοδό του στο ματς και επανέφερε τους «ερυθρόλευκους» στα θετικά αποτελέσματα στη Super League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, μιας και οι δυο ομάδες είχαν από μια σημαντική ευκαιρία πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Στο 7’ η κεφαλιά του Μιριντέλο έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Σκάρπα.

Στο 14’ οι γηπεδούχοι δέχθηκαν ένα σημαντικό «χτύπημα», αφού ο Μιριντέλο έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Μάντζη. Ο Αργεντινός -βασικός επιθετικός της ομάδας του Ράσταβατς- έχει ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού ποδιού και δεν πόρεσε να συνεχίσει.

Παίζοντας χωρίς Καμαρά (εκτός αποστολής λόγω καρτών) και Φορτούνη (στον πάγκο), ο Ολυμπιακός έδειξε να χάνει «έδαφος» στο χώρο του κέντρου, έχοντας παράλληλα πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε ένα «δυνατό» δεκάλεπτο, πλησιάζοντας τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να βάλουν… δύσκολα στον Πασχαλάκη.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ «έριξε» στο ματς τον Ποντένσε στη θέση του Σολμπάκεν. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε «μεταμορφωμένος», με τον Πορτογάλο εξτρέμ να παίρνει πάνω του προσπάθειες.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να παρουσιάζει κυριαρχικό πρόσωπο. Ο Αστέρας Τρίπολης έδειχνε να αντέχει στην πίεση των Πειραιωτών, αλλά στο 56’… καρδιοχτύπησε, αφού είδε την προβολή του Σκάρπα -από πλεονεκτική θέση- να στέλνει την μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βάλει… ουσία στο παιχνίδι του, με τον Μαρτινεθ να «ρίχνει» στο ματς και τον Κώστα Φορτούνη (63’). Επτά λεπτά μετά, ο αρχηγό του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, έπιασε το χαμηλό σουτ, η μπάλα βρήκε και σε αμυνόμενο και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 0-1.

Το ματς απέκτησε μια… άγρια ομορφιά, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά και τον Αστέρα Τρίπολης να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 86’ ο Καλτσάς έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1, στέλνοντας την μπάλα άουτ, μετά από κοντινή κεφαλιά. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν πίστευε, την ευκαιρία που έχασε!

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ποντένσε να γίνεται… αλλαγή στην αλλαγή, αποχωρώντας με πρόβλημα τραυματισμού και τον Παπαδόπουλο των γηπεδούχων να ανεβαίνει σε κόρνερ, για να βοηθήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Το ρίσκο αυτό όμως έφερε στο 90+6′ το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και του Κώστα Φορτούνη.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση