Άρης – Παναθηναϊκός 2-0: Οι Θεσσαλονικείς τιμώρησαν τα πράσινα λάθη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 22:40 Άρης – Παναθηναϊκός 2-0: Οι Θεσσαλονικείς τιμώρησαν τα πράσινα λάθη

Ο Άρης επικράτησε εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 2-0 για τη 12η αγωνιστική της Super League, με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη που έβαλε φωτιά στη μάχη της κορυφής, μιας και πλέον υπάρχει διαφορά δύο βαθμών ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Άρης τιμώρησε τα πράσινα λάθη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μορόν δεν συγχώρεσε το νέο τραγικό λάθος του Μπρινιόλι στο φινάλε του πρώτου μέρους, ενώ οι Θεσσαλονικείς πλήγωσαν τους πράσινους με αντεπίθεση και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μενέντεζ να υπογράφει τη νίκη του Άρη.

Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν τους 20 βαθμούς και εδραιώθηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, την ώρα που οι πράσινοι παρέμειναν στην κορυφή, έχοντας, όμως, πλέον έναν μόλις βαθμό διαφορά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και δύο από τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, κερδίζοντας αρκετά στημένα – κόρνερ και φάουλ – γύρω από την περιοχή του Άρη. «Καθαρή» φάση, πάντως, δε δημιούργησαν.

Τουλάχιστον μέχρι το 21ο λεπτό, όταν Μπένιαμιν Βέρμπιτς και Φώτης Ιωαννίδης συνδυάστηκαν ωραία, αλλά το σουτ του – πιεζόμενου από τον Μόουζες Οντουμπάτζο – Έλληνα φορ βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουλιάν Κουέστα.

Οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν και πλησίασαν στο γκολ στο 28’, όταν ο Μιχάλης Παναγίδης έκλεψε την μπάλα από τον Γιάννη Κώτσιρα, αλλά ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έδιωξε με το πόδι το σουτ του 19χρονου μεσοεπιθετικού.

Ο Κουέστα είπε «όχι» σε προσπάθειες των Ιωαννίδη (32’) και Μπερνάρ (38’), σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με γκολ για τον Άρη. Ο Μπρινιόλι έκανε μοιραίο λάθος, ο Μορόν έβαλε την κόντρα κι έκλεψε την μπάλα, σημειώνοντας σε κενή εστία το 1-0. Γκολ που κράτησε… παγωμένους τους φιλοξενούμενους και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Μία κεφαλιά του Τιν Γέντβαϊ (53’) και ένα σουτ του Άνταμ Τσέριν (60’) δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την εστία του Κουέστα, με τον Γιοβάνοβιτς να προχωρά σε αλλαγές και τον Παναθηναϊκό να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Μόνο μέτρα, όμως… Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ άργησε ένα κλικ πριν τον προλάβει ο Μπρινιόλι στο 69’, με τους «κίτρινους» να γίνονται απειλητικοί στις αντεπιθέσεις.

Το… καμπανάκι δεν το άκουσαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» και ειδικά ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Τρία λεπτά αργότερα ο Σέρβος μέσος έκανε λάθος, ο Μπρινιόλι απέκρουσε αρχικά το σουτ του Μορόν, όμως στην επαναφορά ο νεοεισελθών Μενέντες δεν είχε δύσκολο έργο για το 2-0.

Γκολ που, ουσιαστικά, σηματοδότησε το τέλος του αγώνα, αφού Ιωαννίδης (86’), Γέντβαϊ (89’) και Γιώργος Βαγιαννίδης (90’+5’) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κουέστα, όπως και ο Μορόν (90’) τον Μπρινιόλι στην απέναντι εστία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Εμβοντό (70’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90’+4’ Πάρντο), Σουλεϊμάνοφ (90’+4’ Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Μορόν (90’+4’ Ζαμόρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (90’+2’ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (61’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση