Παναιτωλικός – Άρης 0-1: Ο Φραν Βέλεθ τον έστειλε κοντά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 21:38 Παναιτωλικός – Άρης 0-1: Ο Φραν Βέλεθ τον έστειλε κοντά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Με τον Φραν Βέλεθ να είναι εκ των κορυφαίων του αγώνα και να σκοράρει και το μοναδικό γκολ, ο Άρης πέρασε με 1-0 από την έδρα του Παναιτωλικού και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στις 6 Μαρτίου ο ημιτελικός στο “Βικελίδης”.

Τη νίκη που τον φέρνει κοντά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, πήρε ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς πέρασαν με 1-0 από την έδρα του Παναιτωλικού και θα προσπαθήσουν να “σφραγίσουν” μέσα στο “Βικελίδης” το “εισιτήριο” για τον τελικό της διοργάνωσης.

Θυμίζουμε ότι ο Άρης έχει να βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας από το 2010, όταν και είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, ενώ τελευταία του κατάκτηση ήταν στο μακρινό 1970.

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πλησιάσει τα καρέ του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν έδειξαν να “πατάνε” καλά αμυντικά, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Αγρινίου. Στο πρώτο 12λεπτο είχαν τρεις φάσεις στα καρέ του Κουέστα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα όμως να κάνει στο 14′ διπλή μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά -αρχικά- και σουτ του Τορεχόν.

Ο Άρης έδειξε να δυσκολεύεται απέναντι στην πίεση που του άσκησε ο Παναιτωλικός στο χώρο του κέντρου. Στο 30′ όμως κατάφερε να “αγγίξει” το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σουλεϊμάνοφ έκανε το γύρισμα, ο αμαρκάριστος Μπράμπετς πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό, με τις δυο ομάδες να κάνουν και αρκετές βιαστικές κινήσεις. Μέχρι την ανάπαυλα, ο Άρης έδειχνε να ελέγχει το ματς και στο 40′ έφτασε και πάλι μια… ανάσα από το γκολ, με τον Τσάβες να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Σαβέριο από τη μικρή περιοχή και θέση αριστερά. Ο πορτιέρε των γηπεδούχων μπλόκαρε και την κεφαλιά του Μορόν στο 43′.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 64′ κατάφερε να πετύχει τον σκοπό του, φτάνοντας στο 0-1. Ο Μάνου Γκαρθία έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Βέλεθ –έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι– πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να… ανεβάσει στροφές (ο Γιάννης Πετράκης πέρασε στο ματς και τους Καρέλη και Μαυρία), αλλά η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καλά οργανωμένη αμυντικά και δεν δέχθηκε κάποια “σοβαρή” απειλή στα καρέ του, κρατώντας με σχετική ευκολία -μέχρι τέλους- το 0-1. Στο 90+2′ η ομάδα του Αγρινίου έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή -με κόκκινη κάρτα- του Μαυρία, αλλά ο διαιτητής τσέκαρε ο ίδιος τη φάση με onfield review και την άλλαξε σε κίτρινη.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση