Πόλο: Πέμπτη στον κόσμο η εθνική ανδρών

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 17:01 Πόλο: Πέμπτη στον κόσμο η εθνική ανδρών

Με νίκη 15-11 επί της Σερβίας και την κατάληψη της πέμπτης θέσης, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, σύμφωνα με το enikos.gr, σημείωσε την πέμπτη νίκη του σε έξι αγώνες στη διοργάνωση, αλλά τα εφιαλτικά τελευταία 2,5 λεπτά του προημιτελικού με την Ιταλία του στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο, που πιθανότατα άξιζε με βάση τη συνολική εικόνα του. Σε ένα χαλαρό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, η ελληνική ομάδα, παρότι παρατάχθηκε χωρίς δύο βασικά στελέχη (Φουντούλη και Σκουμπάκη), εμφανίστηκε πιο σοβαρή και συγκεντρωμένη και δεν άργησε να πάρει τα «ηνία».
Παρότι δέχθηκε κάποια γκολ από τα 2μ., η εθνική έδειξε μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα (χωρίς μάλιστα να κερδίζει αποβολές) και με ένα σερί 4-0 προηγήθηκε 6-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια οι διεθνείς διατήρησαν τον έλεγχο και τη διαφορά στα επίπεδα των 3-4 τερμάτων, αφού κάθε φορά που οι Σέρβοι είχαν μία ευκαιρία να πλησιάσουν, ο Μάνος Ζερδεβάς έβαζε… στοπ.
Στο τελευταίο δίλεπτο της τρίτης περιόδου, οι «πλάβι» έδειξαν να… αφυπνίζονται και μείωσαν σε 10-9, με δύο διαδοχικά γκολ από την περιφέρεια και ένα του Μάντιτς σε παίκτη παραπάνω, στην εκπνοή του οκταλέπτου.
Η Σερβία είχε εν συνεχεία την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε παίκτη παραπάνω, αλλά ο Γενηδούνιας «έβγαλε» τη φάση του αγώνα, όπου πρώτα ανέκοψε την πάσα, μετά κολύμπησε και έφτασε πρώτος στη μπάλα και τελικά έβγαλε πάσα για κόντρα στον Βλαχόπουλο που σκόραρε.
Το γκολ του Γκιουβέτση αμέσως μετά ανέβασε ξανά τη διαφορά στα τρία γκολ (12-9) και η εθνική δεν κινδύνεψε ως το τέλος.
Δείτε το βίντεο:

 

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 2-4, 5-2
Διαιτητές: Φρανούλοβιτς (Κροατία), Σβαρτς (Ισραήλ)
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 2, Παπανικολάου
ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 2, Στρ. Ράσοβιτς 1, Ραντζέλοβιτς 1, Π. Γιάκσιτς 1, Βούτσινιτς 1, Ντράσοβιτς 3, Ν. Γιάκσιτς, Ούμποβιτς 2, Λούκιτς, Β. Ράσοβιτς, Μίτροβιτς, Λάζιτς

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση