Άρης - Παναιτωλικός 0-0: Η «προίκα» του Αγρινίου έστειλε τους Θεσσαλονικείς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 21:41 Άρης - Παναιτωλικός 0-0: Η «προίκα» του Αγρινίου έστειλε τους Θεσσαλονικείς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Αν και δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα στην έδρα του (0-0), ο Άρης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά κόντρα στον Παναιτωλικό, προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας -μετά τη νίκη του με 1-0 στο Αγρίνιο- και θα προσπαθήσει -σε «μάχη» κόντρα στον Παναθηναϊκό- να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια.

Ο Άρης πανηγύρισε την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έπειτα από 14 χρόνια, εκεί όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός. Το 0-0 με τον Παναιτωλικό στο “Βικελίδης” δεν… χάλασε την προσπάθεια των παικτών του Άκη Μάντζιου, αφού αρκούσε το πέρασμα με 1-0 της ομάδας από το Αγρίνιο.

Θυμίζουμε ότι ο Άρης έχει να βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας από το 2010, όταν και είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, ενώ τελευταία του κατάκτηση ήταν στο μακρινό 1970.

Ο Άρης μπήκε με… φόρα στο ματς, πιέζοντας να φτάσει σε γρήγορο γκολ επί του Παναιτωλικού, κάνοντας σουτ προς την εστία του Τσάβες (καλύτερη στιγμή, με την προσπάθεια του Σουλεϊμάνοφ). Οι μακρινές μπαλιές που επιχείρησαν οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν κάποια απειλητική στιγμή.

Ο Παναιτωλικός δέχθηκε πίεση κι έτσι περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, προκαλώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη του Άρη. Οι “κίτρινοι” επιτέθηκαν κυρίως με σέντρες, που όμως δεν έφεραν… φάση στα αντίπαλα καρέ. Η ομάδα του Αγρινίου έδειχνε να αντέχει και μάλιστα με σχετική άνεση. Στα τελευταία λεπτά ου πρώτου μέρους, οι “κίτρινοι” ανέβασαν “στροφές¨και στο 45′ είδαν τον Τσάβες να “βγάζει” με δυσκολία σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σουλεϊμάνοφ.

Ο Άρης είχε και στο δεύτερο ημίχρονο την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν βρήκε την… έμπνευση από κάποιο παίκτη του, για να “ανοίξει” την άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Άκης Μάντζιος πέρασε γι’ αυτό το λόγο τον Φετφατζίδη στη θέση του Μανού Γκαρσία (60′). Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Πετράκης πέρασε στο ματς τους Πέδρο και Χουάνπι, στις θέσεις των Καρέλη και Ντουάρτε, προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Μάντζιος πέρασε στο ματς και τους Ανσαριφάρντ – Σαβέριο. Ο Παναιτωλικός, όμως, πέρασε στην επίθεση στο φινάλε του αγώνα και στο 86′ είδε την κεφαλιά του Ντουάρτε -από το σημείο του πέναλτι- να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στην τελευταία “μεγάλη” φάση του αγώνα (90+4′), ο Τσάβες των φιλοξενούμενων σταμάτησε τον Νταρίντα σε τετ α τετ!

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση