Euroleague: Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού AKTOR με... ηρωικό Μόουζες Ράιτ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 21:55 Euroleague: Θρίαμβος του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού AKTOR με... ηρωικό Μόουζες Ράιτ

Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Μόουζες Ράιτ επικράτησε με σκορ 71-65 του Παναθηναϊκού AKTOR στο ΣΕΦ, για την 29η αγωνιστική της Euroleague.

Έπειτα από μία συναρπαστική μάχη «αιωνίων» ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει και να κάνει αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR έχει γίνει ξανά το μεγαλύτερο μπασκετικό ντέρμπι της Ευρώπης και άπαντες είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στο φαληρικό στάδιο για το σπουδαίο ντέρμπι «αιωνίων», καθώς η κρισιμότητα του αγώνα ήταν μεγάλη, λίγο πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» δίπλωσαν τις νίκες τους απέναντι στο «τριφύλλι», το οποίο έπιασαν στη βαθμολογία με ρεκόρ 18-11, αποκτώντας πλέον το πάνω χέρι σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Τα δεκάλεπτα: 7-17, 33-33, 48-42, 71-65

Η εικόνα του αγώνα

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές του παιχνιδιού, πάνω στο παρκέ κυριάρχησαν οι δύο άμυνες, όπως ήταν αναμενόμενο. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε εμφανές πρόβλημα στο να βρει καλές επιλογές στην επίθεση. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε περισσότερο από τρία λεπτά για να πετύχει τους πρώτους του πόντους. Ο Παναθηναϊκός AKTOR προηγήθηκε με 7-2, έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Μήτογλου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν σωστά κοντά στο καλάθι τον Φαλ, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν την αναμέτρηση με 0/5 τρίποντα. Έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά ήρθε το πρώτο εύστοχο μακρινό σουτ του Κάναν και οι Πειραιώτες μείωσαν σε 9-7. Ωστόσο, κόλλησαν στους επτά πόντους για το υπόλοιπο της πρώτης περιόδου και το «τριφύλλι» κατάφερε να κλείσει ιδανικά το δεκάλεπτο, έχοντας διψήφια διαφορά (17-7), η οποία διαμορφώθηκε με δύο τρίποντα του Ναν.

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση