Ρεάλ Μαδρίτης: Θα ξεπεράσει το 1,6 δισ. ευρώ η ανακαίνιση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 15:10 Ρεάλ Μαδρίτης: Θα ξεπεράσει το 1,6 δισ. ευρώ η ανακαίνιση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (φωτο Reuters)

Ποσό – μαμούθ για την ανακαίνιση του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” από την Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του “The Athletic”. Πότε θα καταφέρει να το αποπληρώσει.

Το νέο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” της Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο τελικό στάδιο των εργασιών, αλλά ο σύλλογος δεν περιμένει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης. Αυτό σημαίνει ότι τα επίσημα εγκαίνια προγραμματίζονται πλέον να πραγματοποιηθούν από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου (η ομάδα δίνει κανονικά τα εντός έδρας ματς στην ιστορική της έδρα).

Οι εργασίες για την ανάπλαση του γηπέδου ξεκίνησαν το 2019 και –σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το The Athletic- οι τελευταίοι υπολογισμοί της διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρουν πως το συνολικό κόστος της ανακατασκευής του “Μπερναμπέου” αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.6 δισ. ευρώ !

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει επίσης πως η διοίκηση θεωρεί πως –με τη συμφωνία που έχει με τράπεζες, για τη χρηματοδότηση των εργασιών– θα καταφέρει να αποπληρώσει τα δάνεια το 2053!

Το αρχικό καθαρό κόστος του έργου ανερχόταν στα 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η λήψη τριών διαφορετικών δανείων από τους επικεφαλής των Μαδριλένων ανέβασε το… νούμερο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα καταβάλλει το ποσό των 66 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, “ξεχρεώνοντας το ανακαινισμένο “Μπερναμπέου”, που πλέον έχει 4.000 επιπλέον θέσεις (πλέον 85.000 θέσεων) και… απίστευτες ανέσεις.

Ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας της σεζόν στη La Liga για τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου. Tα νέα σχέδια του συλλόγου για τα εγκαίνια περιλαμβάνουν εορτασμούς –με μια σειρά εκδηλώσεων– που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών από τους διεθνείς καλλιτέχνες Τέιλορ Σουίφτ και Ντούκι, στις 31 Μαΐου και 8 Ιουνίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση