Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός: “Έκλεψαν” τη νίκη απ'το “τριφύλλι”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 22:41 Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός: “Έκλεψαν” τη νίκη απ'το “τριφύλλι”

Μπορούσε να πάρει τη νίκη με τις γκολάρες του Ιμπάρμπο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Σταντάρ Λιέγης (2-2), αφού οι Βέλγοι μείωσαν με ανύπαρκτο πέναλτι του Έντμιλσον (45+1') και στη συνέχεια ισοφάρισαν με τον Μπελφοντίλ (82').

Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντικό βαθμό στο Βέλγιο με τη Σταντάρ Λιέγης (2-2), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Europa League. Σκόρερ και των δύο τερμάτων του "τριφυλλιού" ήταν ο Ιμπάρμπο (12΄, 36΄), ενώ για την ομάδα του Γιάνκοβιτς μείωσε ο Ζούνιορ με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στο 82΄ ο Μπελφοντίλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, οι "πράσινοι" κατάφεραν να πάρουν έναν πολύτιμο βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί... χρυσός, με την προϋπόθεση να κερδίσουν στις 3 Νοεμβρίου τη Σταντάρ στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (2-2 ήρθε και το Θέλτα - Άγιαξ, κάτι που σημαίνει πως ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα στη βαθμολογία του ομίλου.) .

Η Σταντάρ προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα και να επιτεθεί από τις πτέρυγες, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε σωστή αμυντική λειτουργία, μεσοεπιθετικά “πάτησε” πολύ καλά και στο 12' έκανε τους φίλους του να πανηγυρίσουν. Ο Ιμπάρμπο βγήκε από τα δεξιά, συνέκλινε με εξαιρετική ντρίμπλα, αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα φοβερό, διαγώνιο σουτ με το αριστερό, έγραψε το 0-1 μέσα στην Λιέγη!


%//^_+_ από hqfootball2016

Οι Βέλγοι έδειξαν “μουδιασμένοι” για κάποια λεπτά και χρειάστηκε να φτάσουν στο 22' για να ανησυχήσουν την άμυνα των “πρασίνων”. Ο Σάμπα δεν πρόλαβε τον Ορλάντο Σα, που έδωσε με το κεφάλι στον Μπελφοντίλ, όμως προτού ο Αλγερινός επιθετικός επιχειρήσει να εκτελέσει από κοντά τον Στιλ, ήρθε ο Μολέδο με εντυπωσιακό τάκλιν να τον σταματήσει. Πέρα από αυτή τη φάση, το “τριφύλλι” διαχειρίστηκε πολύ σωστά την πρωτοπορία του, την ώρα που ο Λέτο ταλαιπώρησε πολύ την αντίπαλη άμυνα.

Η βραδιά όμως ήταν του Ιμπάρμπο. Ο Κολομβιανός συνδιάστηκε υπέροχα στο 36' με τον Λέτο, βρέθηκε απέναντι από τον Ζιλέ και από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον “εκτέλεσε” για το 0-2.


%//^_+_./ από hqfootball2016

Το ημίχρονο όμως έκλεισε με τους Βέλγους να μπαίνουν στο παιχνίδι και να μειώνουν με ανύπαρκτο πέναλτι. Στο 45+1' ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουτρουμπή, μετά από υπόδειξη του επόπτη περιοχής, στον Ορλάντο Σα (ο Πορτογάλος φορ ένιωσε να έχει επαφή με τον Έλληνα αμυντικό κι έπεσε μόνος του) και ο Εντμίλσον νίκησε τον Στιλ -που παραλίγο να διώξει- και έκανε το 1-2. Με τη λήξη του πρώτου μέρους οι παίκτες των “πρασίνων” έτρεξαν προς τον διαιτητή, που έστειλε τον Στραματσόνι στην εξέδρα, για τις διαμαρτυρίες του.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ιβανόφ μπήκε στη θέση του Σάμπα, που ένιωσε ενοχλήσεις. Η Σταντάρ αύξησε την πίεση της προς τα καρέ του Στιλ και κατάφερε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, στο 67' ο Ορλάντο Σα δεν μπόρεσε να πιάσει καλά -ολομόναχος- την κοντινή προβολή και έστειλε την μπάλα άουτ!

 Η πίεση των Βέλγων συνεχίστηκε, ο Στραματσόνι είδε τον Ζέκα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και στο 82' ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Μπελφοντίλ εκτέλεσεμε όλη του τη δύναμη τένα φάουλ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα περνάει μέσα από τρύπα του τείχους, ο Στιλ δεν το περίμενε και την είδε να πηγαίνει στα δίχτυα του για το τελικό  2-2.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Ζιλέ, Ντοσεβί (63΄ Μπενζά), Σολτς, Εντμίλσον, Τρέμπελ, Αντράντε, Φάι, Λαΐφης, Σισέ (72΄ Ενό) , Σα, Μπελφοντίλ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Σάμπα (46΄ Ιβάνοφ), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα (78΄ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74΄ Λουντ)

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Άγιαξ 7
2. Θέλτα 5
3. Σταντάρ 2
4. Παναθηναϊκός 1

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση