Ολυμπιακός - Παναθηναϊκος: Καμπούρης και Πανανικολάου... αναλύουν τους "αιώνιους"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 13:04 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκος: Καμπούρης και Πανανικολάου... αναλύουν τους "αιώνιους"

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα διεξαχθούν τρεις κόντρες «αιωνίων» για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

 Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού στο παρελθόν, Αργύρης Καμπούρης και ο μοναδικός Έλληνας μπασκετμπολίστας που έχει κατακτήσει 2 φορές το “triple crown” με διαφορετικές ομάδες, το 1997 με τον Ολυμπιακό και το 2007 με τον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Παπανικολάου «προθερμαίνουν» τους αναγνώστες για την πρώτη “μάχη”, απόψε (21:00) στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague.

Πίεση ή πλεονέκτημα η έδρα για τον Ολυμπιακό;

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: «Για μένα είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Είναι πλεονέκτημα να παίζεις στο γήπεδο σου».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Σίγουρα είναι πλεονέκτημα η έδρα. Ο Ολυμπιακός έχει βέβαια και την πίεση, αφού στη Euroleague ο στόχος είναι να μη χάνεις στην έδρα σου και να παίρνεις όσος περισσότερες εκτός έδρας νίκες για να φτάσει στα πλέι οφ και εν συνεχεία στο φάιναλ φορ. Το σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό πως αν κερδίσει τον Παναθηναικό, τον αφήνει 3 νίκες πίσω, αφού έχει νικήσει και στο ΟΑΚΑ και σε κάθε πιθανή ισοβαθμία έχει το πλεονέκτημα».

Για την παρουσία των Σπανούλη και Πρίντεζη, μετά από τραυματισμούς:

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης είναι σημαντικό κομμάτι και τον έχουν ανάγκη οι συμπαίκτες του και η ομάδα. Με την επιστροφή του Πρίντεζη έρχεται άλλη μία δυνατή μονάδα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Λύνει τα χέρια του Σφαιρόπουλου να έχει τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζης) και να δίνει λύσεις. Σημαντικό θα είναι και το κατά πόσο ετοιμοπόλεμος θα παρουσιαστεί ο Πάτρικ Γιανγκ. Με τη Φενέρ έδειξε ανάκαμψη και αν συνεχίσει έτσι, αυτό θα είναι μόνο κέρδος και για τον ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Είναι ένα πολύ δυνατό σέντερ φορ, μόλις 24 ετών. Δεν υπάρχουν τέτοια σέντερ φορ στην Ευρώπη. Σημαντική, όμως είναι και η απώλεια του Χάκετ. Είχε δεθεί με την ομάδα. Ο Ολυμπιακός, όμως πέρα από την απόκτηση του Ουότερς στη θέση του Χάκετ έχει αξιόλογους αθλητές να καλύψουν το κενό του μέχρι να γυρίσει υγιής πίσω».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Η συμμετοχή του Σπανούλη έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο Βασίλης είναι ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Και ο Βασίλης και ο Γιώργος είναι δύο πολύ μεγάλοι παίκτες, οι δύο κυριότεροι δημιουργοί του Ολυμπιακού, ο ένας στη θέση του πόιντ γκαρντ και ο άλλος με πλάτη. Δημιουργουν καταστάσεις και για τους συμπαίκτες τους. Το ότι είναι παρόντες δεν σημαίνει πως είναι και πανέτοιμοι, αφού στοιχίζει αν χάσεις αγώνες και προπονήσεις στην προετοιμασία σου. Είναι, όμως μαθημένοι και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ομάδα τους.

Για την αλλαγή προπονητή και την παρουσία τριών νέων προσώπων (Τζέιμς, Γκάμπριελ, Τζεντίλε) από πλευράς Παναθηναϊκού

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: «Εχουν παίξει τόσες φορές μαζί οι δύο ομάδες. Βέβαια, έχει αλλάξει η φιλοσοφία στο στιλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού εν συγκρίσει με το τελευταίο ντέρμπι λόγω της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Τσάβι Πασκουάλ. Είναι ένας σημαντικός προπονητής στην Ευρώπη με σημαντικό έργο στην Μπαρτσελόνα. Το σκάουτινγκ είναι τόσο ανεπτυγμένο πλέον που οι προπονητές βλέπουν που βάζουν την μπάλα πιο πολύ οι αντίπαλοι. Όλα εξαρτώνται από το κατά πόσο οι παίκτες θα είναι πανέτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, βρίσκεται κάποιο σημαντικό διάστημα ήδη στην Αθήνα, έχει συνηθίσει την ομάδα και τον έχουν συνηθίσει. Είναι πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό, έχει ήδη περάσει τη φιλοσοφία του και τις επιλογές του και θα το κάνει όλο και περισσότερο, αφού ο χρόνος κυλάει υπέρ του. Όσο για τους νέους παίκτες εν συγκρίσει με το ματς στο ΟΑΚΑ σε βάθος χρόνο θα βοηθήσουν. Δεν μπορούμε, όμως να ξέρουμε άμεσα τι βοήθεια θα παράσχουν. Χρειάζεται να εγκλιματιστούν και δεν ξέρουμε τι χρόνο θα τους δώσει ο Πασκουάλ, όχι από θέμα αξίας, αλλά από θέμα ετοιμότητας».

Πού θα κριθεί ο νικητής στο ΣΕΦ;

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: «“Κλειδί” απόψε θα είναι ο ρυθμός. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούν οι παίκτες των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός παίζει με μία από τις καλές ομάδες στην Ευρώπη και είναι σημαντικό να είναι 100% έτοιμος».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βγάλει ενέργεια στην άμυνα του, να τρέξει στο γήπεδο και να πετύχει εύκολους πόντους. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να κρατήσει το ρυθμό, ενώ κομβικό σημείο θα αποτελέσει η αντιμετώπιση του Καλάθη. Λογικά, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τον πιέσει σε όλο το γήπεδο, να τον οδηγήσει σε κούραση και λάθη. Και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ με pick ‘n’ roll. Ο Ολυμπιακός ειδικά με τον Σπανούλη για να χτυπά τους ψηλούς. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ διαβασμένες. Είναι θέμα ημέρας και των παικτών. Οι προπονητές έχουν κάνει ό,τι μπορούν, αλλά πρέπει και να μπουν τα σουτ, όπως δήλωσε και ο Πασκουάλ (γελάει). Πρέπει κάποιοι παίκτες να βρεθούν σε μεγάλη ημέρα».

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» από τα τρία σε διαφορετικός διοργανώσεις μέσα στον Ιανουάριο...

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: «Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτούν ξεχωριστά οι δύο ομάδες. Στην εποχή μου, μόνο στα πλέι οφ δίναμε τόσα ντέρμπι στη σειρά. Στην Ευρωλίγκα συναντιόμασταν μόνο στα φάιναλ φορ. Όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Είναι τόσο μικρό το διάστημα, δεν έχεις την πολυτέλεια να σκεφτείς, μετά από 2 ημέρες ξαναπαίζεις, πρέπει να έχεις το κορμί σου σε ξεκούραση για να ανταποκριθείς στο “Γολγοθά” των παιχνιδιών. Με το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκα βγαίνουν συνέχεια τραυματισμοί».

ΠΑΠΑΝΑNΙΚΟΛΑΟΥ: «Είναι δύσκολο να δίνεις τρία ντέρμπι σε έναν μήνα. Φέτος ειδικά στην Ευρωλίγκα, με το νέο σύστημα διεξαγωγής είναι... η πιο δύσκολη χρονιά με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια. Τουλάχιστον, όταν παίζουν μεταξύ τους δεν έχουν την κούραση της μετακίνησης. Και τα τρία παιχνίδια, σε Ευρωλίγκα, Κύπελλο και Α1 είναι σημαντικά. Οι παίκτες των δύο ομάδων είναι επαγγελματίες, ξέρουν να ξεχωρίσουν την σημασία κάθε αγώνα και βέβαια η προσοχή τους είναι στραμμένη στο αποψινό παιχνίδι, το οποίο είναι σημαντικό και για τους δύο».

Η τελευταία τους λέξη... πριν το τζάμπολ:

ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: «Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες! Να γίνει ένα παιχνίδι μέσα σε πλαίσια κόσμιας συμπεριφοράς και να το ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος. Να το δούμε ως γιορτή, αφού θα μεταδοθεί εκτός από την Ευρώπη και στις ΗΠΑ».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μας τιμούν και μας διαφημζουν! Και οι δύο ομάδες έχουν τις καλύτερες άμυνες στην Ευρωλίγκα και αυτό δείχνει τη φιλοσοφία τους!».

Πηγή: ΑΠΕ / newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση